»» ««

Eltűnt egy búvár

Külföld

Egy ausztrál búvárnak a merülés utolsó szakaszában veszett nyoma, és csak felszerelése került elő.

A 42 esztendős Karen Lee az ausztráliai Victoria államban merült egy csoporttal az SS Coogee roncsnál. A XIX. századi hajó legmélyebb része nagyjából 35 méteren nyugszik, a Coogee a környék egyik kedvelt merülőhelyének számít. A merülés rendben zajlott, ám már emelkedés közben, pár méteres mélységben merülőtársa szem elől tévesztette Karen Lee-t.

A hajó üzemeltetője szerint a búvárnak több, mint 50 merülése volt, tehát nem számított kezdőnek. Társa elmondása szerint emelkedés közben voltak problémái a lebegőképességével, segített neki, de nagyjából 8 méteres mélységben elszakadtak egymástól. A felszínen hiába várták a nőt, tehát riasztották a hatóságokat, akik több hajóval és helikopterrel próbáltak a nyomára akadni, sikertelenül. A körülmények kedvezőek voltak, a tenger nyugodt volt, ám az eltűnt búvár nem került elő napokkal később sem. Ha a feltehetően sok ólmot viselő búvár nem oldotta le az övét amikor bajba került, akkor a víz felszínén nem is volt túl nagy esélye a felbukkanásának a szakértők szerint.

Az eltűnés helyétől nem messzire találták meg pár nappal később a keresőcsapatok a búvár mellényét, palackját, fényképezőgépét. A képeket átnézték, eredmény nélkül. A mellényen talált szakadások talán cápa támadására utalnak, de a szakértők szerint az szinte kizárt, hogy Karen Lee egy cápának esett volna áldozatul. Vannak ugyan a körzetben nagy ragadozók, de a búvárok soha nem voltak miattuk veszélyben. Sokkal nagyobb valószínűsége van annak, hogy a víz alatt bajba kerülő búvár nem tudta megoldani a problémát, és ennek következtében vesztette életét, a cápák pedig csak jóval ezután ragadták el. A vizsgálat egyelőre búvárbalesetről szól, sem a hajót üzemeltető társaságot, sem Karen Lee merülőtársát nem vádolják.

[ geelongadvertiser.com.au nyomán ]
Minden információt Ausztrália-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 8. Luciferin 2012 júl 16. 17:56  
Nem, mint írta is beteg...
 7. Káplán 2012 júl 16. 16:09  
Tapos vagy?
 6. Garfield33 2012 júl 16. 16:02  
Hát ezt most eltaláltad...
 5. Káplán 2012 júl 16. 15:58  
Beteg vay, Macsek?
 4. Garfield33 2012 júl 16. 08:48  
Vagy a szakadások a hajóroncstól lettek, és azért nem tudott emelkedni.

Amúgy egyetértek Káplánnal. Csúnya rossz fotós búvár létemre el szoktam hagyni a társamat merülés közben, no de ha egyszer emelkedés közben probléma van vele és segíteni kell, akkor már csak nem...
A további 3 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Abington Reef

Sudan

2/4 db alapján:érdekes(átlag: 3) átlagos nehézségű
max: 40m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilágcápa teknős jelentős halraj nyílt vízben nagy rája legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés