»» ««

Fotós hírek

Fotózás

Versenyek és díjak magyar vonatkozásokkal.

Először is említést szeretnénk tenni arról, hogy a divecenter.hu havi versenyén túlmenően az idén is lesz lehetőség túrákon csatlakozni fotós barátainkhoz- június elején a horvátországi Pag szigetre vesszük az irányt és a Blue Bay bázison töltünk el pár napot, nyáron pedig vár minket a már bejáratott Cassiopeia hajó és egy északi roncstúra. Helyek még korlátozott számban vannak, aki érdeklődik, mielőbb írjon.

Aki nem tud ilyen "sokáig" várni és mielőbb versenyezne, azok figyelmébe ajánljuk az IUPC (International Underwater Photography Cup) versenysorozat idei első, szerbiai fordulóját. Ez a verseny szerb, horvát, szlovén búvárfotósok közös szervezésében zajlik, de mások számára is nyitott. A három szervező ország különböző merülőhelyeken szervezi a két napos fordulókat, nyilván a horvátok az Adriai-tengert, a szerbek pedig tavakat tudnak helyszínként megnevezni. Az április 21-22-én megrendezendő forduló helyszíne az Ada CiganljeBelgrád közelében. Részleteket a kiírásban találhatnak az érdeklődők, szerb és angol nyelven.

Most pedig lássuk, milyen eredményekkel büszkélkedhetnek azok a fotósok, akik neveznek és versenyeznek külföldön. Selmeczi Dániel remek évkezdetet tudhat maga mögött, íme egy rövid felsorolás az eredményeiről: Magyar Sajtófotó Természet és tudomány (egyedi) 2. díj, Oasis Underwater kategória 5. hely, Asferico három kép "magasan elismert", Our World Underwater 2012 Commercial, Conceptual & Fashion kategória 3. hely. A legnagyobb elismerést hagytuk a végére, a 2012-es Beneth the Sea versenyen a Best of Show díjat szintén Dani érdemelte ki. Ezen a versenyen másik magyar elsőség is született, Sulyok István nyerte el a legjobb video snapshotért járó díjat. A felszínen és víz alatt egyaránt aktív fotós barátunk, Tökölyi Csaba szintén több nemzetközi verseny élmezőnyébe beverekedte magát, ezúttal inkább felszíni képeivel sikert aratva: az olaszországi Oasis versenyen több kategóriába jutott a legjobbak közé, 9. helyezést illetve "magasan elismert" díjat kapva, az Asferico versenyen pedig Emlősök kategóriában lett 9. egy felvétele. Emellett a Glanzlichter versenyben lett még döntős képével.

Gratulálunk minden díjazottnak, és reméljük, mind többen versenyeznek nálunk és nemzetközi színtéren is. Érdemes pályázni, megmérettetni magunkat a nagyvilágban is, hiszen az utóbbi évek bizonyították, sokan gazdagodtak díjakkal és elismerésekkel.

Újabb érv a versenyzés mellett: cikkünk megjelenése után kaptuk a hírt, hogy Selmeczi Dániel a PAF Tachov versenyen a fekete-fehér képek között érdemelt ki első helyet.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 6. diet 2012 ápr 09. 10:28  
Milyen jó helyekre jár a Dani, tényleg különleges a felvétel  egy bozontos halacska.

Nekem még nagyon tetszik a  fókás kép az észt fotóstól, Kaido Haagen Estonia. Én neki is gratulálok.
 5. elche 2012 ápr 09. 09:54  
Itt megnézhető, melyik képpel nyert Dani a BTS-en.
 4. elche 2012 már 27. 14:31  
Sajnos sok oldalra csak jóval később kerülnek fel a képekkel illusztrált eredménylisták...
 3. aron5 2012 már 27. 14:28  
na de még nem tudom mihez :)
 2. Luciferin 2012 már 27. 11:56  
... az első szó a gratuláció. Természetesen...
:-)
A további 1 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Yenadwak

Indonesia

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 20m, látótáv: 10-25m

speedboat-os megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágcápa teknős legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés