»» ««

Rossz helyen, rossz időben

Vörös-tenger

Egy búvár súlyos sérüléseket szenvedett, amikor beindítottak egy hajócsavart.

A 48 esztendős brit Maurice Abrahams igazi álomnyaralást tervezett Egyiptomba sok merüléssel, ám a kétgyerekes apa most azért küzd, hogy felépüljön a megpróbáltatások után. A hajócsavar keltette örvénybe került búvár borzalmas fél percet élt át, miközben a prögő hajócsavar folyamatosan testébe tépett. Csak azért nem vesztette életét ott helyben, mert a palack némi védelmet nyújtott. Elmondása szerint a fájdalom leírhatatlan volt, és meg volt győződve arról, itt a vég. A maszkot az áramlat letépte az arcáról, és ő pedig csak kétségbeesetten sikoltott a víz mélyén.

A több csonttörés mellett a nyílt sebeken keresztül nagyon sok vér elvesztésével járó baleset után azonnal a kórházba szállították a férfit. A hotelben lakó többi vendéget kérték meg, hogy segítsenek véradóként. A kritikus első három nap túlélése után még hetetket töltött a kórházban, míg végül hazaengedték. Eltört csontjait fém kapcsokkal rögzítették, de még több hónapig tartó terápia vár rá, hiszen gyakorlatilag újból meg kell tanulnia járni.

Maurice egy búvárklub tagjaként kelt útra a szokásos évi búvártúrára. A barátaival együtt egy hajót béreltek, és ezzel hajóztak ki a korallzátonyokhoz. Ám a balesetet egy másik hajó okozta, ami később érkezett a merülés helyszínére: a felemelkedőben levő búvárok közül Maurice túl közel került a hajócsavarhoz, ami közel rántotta és súlyos sérüléseket okozott. Csak a véletlennek köszönhető, hogy a pörgő hajócsavar nem a nyakát sértette meg végzetesen, hanem a palack valamelyeset felfogta az ütéseket. A búvártársak végig mellette voltak amíg kórházba nem ért, aztán otthon pedig a felesége volt mindenben a segítségére. A férfi még így is szerencsésnek mondhatja magát, mert az ilyen balesetek többsége végzetes. Persze élete teljesen megváltozott, hiszen mostantól jórészt kapcsok és csavarok tartják össze csontjait.

[ menmedia.co.uk ]
Minden információt Egyiptom, Vörös-tenger-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 20. hopposztkopp 2012 feb 20. 09:40  
Gondolkodás nélkül fejjel lefelé. Merülőpár gondolkodott (!) a hajó ledarálta a dekóbójáját, őt meg simán elcsapta az oldalával. Éppen pezsgőt bontottak az úri népek a hajón.
 19. Káplán 2012 feb 19. 20:07  
Meg egy ásóm és örökös tagság a Gyóntatók gyülekezetébe.:)
 18. azarabdémon 2012 feb 19. 18:52  
Igen, mi a teendő ilyenkor, ha egy Zodiac száguld feléd? A hajónktól kb 10 m-re voltunk. Kb 5-7 hajó horgonyzott még egyazon zátonynál.
 17. Luciferin 2012 feb 19. 08:39  
Ezexerint Káplánnak sincs OWD tankönyve...
Csak valami régi emléktöredéke...
:-)
 16. Bevi 2012 feb 18. 20:49  
Azert otletem van mit tennek ilyen esetben, csak kivancsi voltam mi van ilyenkor az OWD konyvben.
A további 15 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

El Mina Wreck

Egypt, Red Sea

9/10 db alapján:érdekes(átlag: 4.1) átlagos nehézségű
max: 31m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelydelfin

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés