»» ««

Sok volt a magyar az Adrián

Adria

Az elmúlt évben 9 százalékkal több magyar turista látogatott Horvátországba, a vendégéjszakák száma pedig 8,5 százalékkal bővült.

Az előzetes adatokat ismertetve Marin Skenderovic, a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletének vezetője elmondta: 2011-ben 335 ezer magyar látogatott az adriai országba, ahol csaknem 1,866 millió éjszakát töltöttek el. Ezzel Magyarország továbbra is a 9. legjelentősebb küldő államnak számít Horvátországban, ahol tavaly összességében 7,8 százalékkal növekedett a turisták, 7 százalékkal pedig a vendégéjszakák száma.

Horvátországban a múlt évben 11,2 millió hazai és külföldi turistát, valamint 65,1 millió vendégéjszakát regisztráltak. Az összesített adatokból az derül ki, hogy 9,9 millió volt a külföldi vendég, s ők 58,4 millió éjszakát maradtak, ez pedig 8,3 százalékos, illetve 7,3 százalékos növekedést mutat.

A legtöbb vendégéjszakát sorrendben a német, a szlovén, az osztrák, az olasz, a cseh, a lengyel, a szlovák és a holland turisták adták, a magyarok a 9. helyen szerepelnek, a 10. helyen már a jelentősen növekvő számú oroszok állnak.

Marin Skenderovic az MTI kérdésére hozzátette: a tavaly decemberi kormányváltás után új turisztikai koncepció is várható Horvátországban, felvetődött például az idegenforgalmat érintő forgalmi adó esetleges csökkentése. A szakember azt is megfogalmazta, hogy a Magyarországról kiutazók számának pozitív vagy negatív idei változását egyelőre nehéz lenne megbecsülni, leginkább a forint gyengélkedése miatt bizonytalanok még a kilátások.

[ MTI ]
Minden információt Horvátország-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 5. áááááávadász 2012 jan 11. 18:33  
hr kérdésekben szerintem aladárt kell kérdezni.
 4. Káplán 2012 jan 11. 11:28  
Nem mertem ilyen erős kritikát megfogalmazni.Hátha itt is megfordul a lent említett "faj". :)
 3. amos 2012 jan 11. 11:00  
Avagy mind a kettő...
 2. Káplán 2012 jan 11. 10:16  
"a tavaly decemberi kormányváltás után új turisztikai koncepció is várható Horvátországban, felvetődött például az idegenforgalmat érintő forgalmi adó esetleges csökkentése"
Arrafelé "minőségibb" lenne a kozgazdász képzés vagy csak gondolkodnak? :)
 1. Bunny 2012 jan 11. 09:59  
Tavaly egyértelműen egyiptom nyomta rá a bélyegét a helyzetre, ami idén is elképzelhető, viszont ugyebár a forint meg ... nem tudnám megmondani az idei szezon hogy fog alakulni. Tavaly ilyenkor egyértelműen várható volt Hr megerősödése, ami úgy látszik be is jött.

Merülőhelyek

Gota Abu Ramada

Egypt, Red Sea

16/27 db alapján:érdekes(átlag: 3.7) átlagos nehézségű
max: 16m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítészátony merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágjelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés