»» ««

Halálos krokodiltámadás

Külföld

Queensland államban esett áldozatul egy búvár egy ragadozónak.

A 49 esztendős David Fordson a Torres Star nevű hajó kapitánya volt. Ez a hajó Cairns és Thursday Island között szállított utasokat. A férfi Cairns-től 700 km-re északra vesztette életét Bushie Island közelében, itt találták meg élettelenül a vízben, súlyos sérülésekkel.

A hajó korábban érkezett meg úticéljához, lehorgonyoztak, ezért Fordson társaival úgy döntött, hogy szabadtüdőzni és szigonnyal halászni mennek a tengerbe. Ekkor sebesítette meg halálosan egy állat, és a helyszín ismeretében a legtöbben sós vízi krokodilt gyanúsítanak ezzel: ezek az állatok nem kevés halálos támadásért felelősek. Ám vannak akik szerint nem krokodil, hanem cápa volt a támadó, mert a krokodilok áldozatai nem kerülnek elő súlyos sérülésekkel. A szigetet jól ismerők viszont azért gondoltak először krokodilra, mert egy hatalmas, 4 méteres példány él arra már hosszú évek óta, amit gyakran látnak a hajósok.

Fordson rutinos búvár és tengerész volt, jól ismerte a környéket is. Társa szólt a hajón a többieknek, amikor eltűnt a közeléből, de a mentőegységek már nem találták életben a férfit. A látótávolság jó volt, de senki nem látott semmit a támadásból. A szigonnyal halászó férfinél minden bizonnyal több, frissen kilőtt hal is volt, amik csaliként vonzhattak bármilyen ragadozót a helyszínre.

[ couriermail.com.au nyomán ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 3. hopposztkopp 2011 dec 10. 13:11  
A kedvencem a NG filmjében, mikor amerikai turistákat hoznak a környékre nézelődni. Civilizált ember lévén rögtön biztosítást is kötnek. Életbiztosítást. Persze mindig van egynéhány aki "csak" balesetbiztosítást kér sós vízi krokodil támadásra. Ilyenkor a helybeliek szélesen mosolyogva közlik újra meg újra: Csak életbiztosítást áll módunkban kötni, nincs baleset biztosításunk. A turista meg még mindig nem érti!
Hasonló volt a sztori a Kenyai tónál is mikor mondja a helyi ember: ebben a tóban nem szoktak fürdeni. Igaz volt egy amerikai turista nő aki fürödni indult, de azóta nem találják. Pedig itt csak harapós halak vannak.
 2. Luciferin 2011 dec 10. 11:49  
Ennek a fajnak 7 méteres példányai is vannak...
 1. papuaparadise 2011 dec 10. 09:16  
Aki kardot fog, kard által vész el. Vagyis jött egy erősebb vadász...

Merülőhelyek

Thistlegorm Wreck

Egypt, Red Sea

10/17 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.4) nehéz körülmények
max: 31m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajok mesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés