»» ««

Maradnak az egyiptomi vízumszabályok

Vörös-tenger

Noha felvetődött a szigorítás ötlete, végül ezt egyelőre nem lépi meg a kormány.

Mubarak elnök bukása óta különféle hírek látnak napvilágot arról, milyen korruptak voltak a hatóságok régen többek között a turizmus területén, és hogy az új kormányzat milyen módon akar viszonyulni a turizmushoz. Jelenleg a helyzet az utazók szempontjából nagyjából olyan, mint a forradalom előtt, és a legtöbben abban bíznak, igazán mélyre ható változások nem is lesznek.

Néhány nappal ezelőtt egy több helyről is megerősített felvetés viszont némi meglepetést okozott, ugyanis a kormányzat "biztonsági megfontolásokra" hivatkozva el akarta törölni annak a lehetőségét, hogy minden, az országba érkező külföldi utazó a reptereken vásárolhassa meg a vízumot. A nem teljesen világos megfogalmazás szerint az egyénileg utazó személyek illetve csoportok csak a saját országuk nagykövetségén szerezhették volna be a vízumot, míg a megbízhatónak minősített utaztatókkal érkezők a reptéren is. Akadt, aki szerint ez is az országban dolgozó külföldiek számának csökkentésére irányuló lépés lett volna. Természetesen a turizmusban dolgozók felháborodtak, hiszen így is nagy a visszaesés Egyiptom idegenforgalmában, aminek helyzetén tovább rontott volna egy ilyen bürokratikus akadály, amit állítólag szeptember 20-tól már életbe is léptettek volna.

Ezek után viszont alig pár nap kellett ahhoz, hogy a kormányzat visszatáncoljon, és felfüggessze ennek az új szabálynak a bevezetését- remélhetően örökre. A turisztikai miniszter legalábbis úgy nyilatkozott, hogy az erős külső és belső ellenállás miatt ezzel a témával nem foglalkoznak a továbbiakban. A számok ismeretében nem meglepő a döntés: a forradalom előtti utolsó fél évhez képest a januártól júniusig terjedő időszakban a bevétel a megelőzőnek alig több, mint a fele.
Minden információt Egyiptom, Vörös-tenger-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Shark Point

Thailand

2/2 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 25m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágcápa csikóhal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés