»» ««

Kevesebb baleset történt eddig az Adrián

Adria

A tavalyihoz képest eddig kevesebb tengeri baleset történt a horvát szakaszon- ám idén már négy magyar állampolgár vesztette életét.

A horvát tengerügyi, közlekedési és infrastrukturális minisztériumnak kedden az MTI-hez eljuttatott adatai szerint az év elejétől augusztus 20-ig 260 tengeri mentőakcióban 655 embert és 173 hajót mentettek ki a fiumei (Rijeka) tengeri mentési központ munkatársai. Tavaly ugyanebben az időszakban összesen 944 ember és 179 vízi jármű mentése járt sikerrel.

Az Adrián történt idei hajószerencsétlenségek során 11 ember vesztette életét, 29-en megsérültek, hárman pedig eltűntek. A tengeren hét esetben ütköztek hajók, szintén hét alkalommal ütött ki tűz a fedélzeten, összesen kilenc vízi jármű süllyedt el, 46 pedig megfeneklett. Az összesítések szerint három sznorkelező, valamint két palackkal merülő búvár, három halász, egy fürdőző és két tengerész halt meg idén az Adria horvát szakaszán. A vízből élve kimentettek között hét szörfös, négy fürdőző és tíz búvár is volt.

Szlanyinka Anna, a nyári időszakban Splitben tevékenykedő magyar konzul az MTI érdeklődésére kedden elmondta: Horvátországban idén eddig hat magyar állampolgár hunyt el, ebből négy haláleset köthető a tengerhez. Egy férfi motoros balesetben halt meg, egy asszony vezetés közben kapott szívinfarktus miatt hunyt el, négy embert pedig fürdőzés közben ért a halál, többségük infarktust kapott.

A horvát tengeri mentők tapasztalata szerint a vízen a legtöbb baleset a kevés hajózási tapasztalatra, a szükséges felszerelések hiányára, a hajózási szabályok megsértésére vagy a kedvezőtlen időjárási körülményekre vezethető vissza. Tanácsaik szerint figyelni kell az időjárási előrejelzéseket, a fürdőzőknek pedig ajánlott, hogy kizárólag a strandok kijelölt területén menjenek be a vízbe.

[ MTI ]
Minden információt Horvátország-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 1. Káplán 2011 aug 24. 20:29  
Primostennél speed-boat és vitorlás találkozott nemrégiben. Két halott. :(

Merülőhelyek

Sha´ab Suadi, Blue Belt / Toyota Wreck

Sudan

2/4 db alapján:érdekes(átlag: 4) könnyű körülmények
max: 61m, látótáv: 10-25m

szafaris megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés