»» ««

Tűzhal-hajsza

Külföld

Palm Beach közelében több ezret fogtak be a károsnak tartott faj egyedeiből.

Miután a Karib-térség egészén elterjedni látszanak a Vörös-tengert ismerők számára közönséges tűzhalak, egyre több helyen próbálják felvenni a harcot a villámgyorsan szaporodó ragadozókkal. Már adtunk hírt tűzhalak kifogására irányuló versenyről, ezúttal Palm Beach térségében merültek alá búvárcsapatok. A legügyesebbek száznál is többet fogtak ki a tüskéikkel fájdalmas szúrást okozó tűzhalakból. A búvárok szerint a feladat nem nehéz, ráadásul bőven akad célpont is, mert mindenütt ott vannak a jellegzetes megjelenésű halak. A legsikeresebb csapat 100 dolláros jutalmat kapott, de a legnagyobb és legkisebb példányt elejtők is 50 dollárral gazdagodtak. A sorozat folytatódik Key Largo és Key West térségében.

Természetesen önmagában a halak kifogásával még nem lehet eredményt elérni, ezért a szervezők kísérő programokat is szerveztek. Egyrészt felkértek egy szakácsot, hogy készítsen ízletes fogást a tűzhalakból, amit ezúttal ingyen lehetett megkóstolni. A hal ízét a sügéréhez és a csattogóhaléhoz hasonlították, akik próbát tettek vele. Abban reménykednek a szervezők, hogy ha elterjednek az étlapokon, akkor a tűzhalak még inkább keresett fogásnak számítanak majd, tehát meg lehet tizedelni az állományukat. Hogy erre miért van szükség, azt is próbálták bemutatni: a kifogott tűzhalak gyomrában például papagájhalak ivadékai voltak, és a zátonyon élő más fajok megritkulása magának a korallzátonynak az egészségére van hatással. Hogy többet tudjanak meg erről, a tudósok ki is használták a lehetőséget és minél több egyed gyomrát igyekeztek megvizsgálni.

[ Palm Beach Post nyomán ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 9. Káplán 2011 aug 22. 21:49  
Anyagias banda
 8. hopposztkopp 2011 aug 19. 21:02  
Tudnám a megoldást. Csupán el kellene híresztelni, hogy ennek a halnak magas a vastartalma. Csupaszkézzel szedve is, ész nélkül dobálnák magas gúlába az utolsóig.

Mert olcsóbb ha háromezer "hejbeli" dárdákkal döfködve összelapátolja, mintsem néhány drága és értelmetlen "technikára" pénzt adjunk. Valljuk be : a búvár az egy cseppet sem megbízható. Lemerül és vagy feljön, vagy nem.
 7. jokerke86 2011 aug 19. 19:16  
Példányonkénti pár cent nélkül is bevállalnám. Nekem inkább fizessék a kiutazást és vegyenek egy olyan felszerelést, amire épp rábökök. Cserébe én lennék a WaTerminator :D
 6. nashuadive 2011 aug 19. 17:45  
Plusz fizetnék a kiutazást is!
 5. Luciferin 2011 aug 19. 11:44  
Mindenkinek igénye szerint...
:-))))))))))
A további 4 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Vidonjica 1.

Croatia (Hrvatska)

3/6 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.7) átlagos nehézségű
max: 50m, látótáv: 10-25m

speedboat-os megközelítésfal merüléssziklás, hasadékos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés