»» ««

Szabadtüdősök újféle versengése

Szabadtüdős

A készülékes búvárok scooteres versenyeit idézi a Formula 3 Freediving sorozat.

A Formula H2O (Wreck Racing League) nevű sorozatot készülékes búvároknak szervezik, akik különféle kategóriában egy előre kijelölt pályán scooterek segítségével próbálják mind gyorsabban teljesíteni a távot. Ez a verseny immár Európában is megvetette a lábát, június elején Róma közelében rendeztek egy versenyt, aztán újból a tengerentúlon folytatódik a sorozat.

Szabadtüdősök is részt vettek 2010-ben a versenyeken, ám 2011-től egészen új sorozatot hívtak életre, Formula 3 Freediving néven. A búvárok, akiknek a nevéhez köthető az új őrület, igencsak értenek ahhoz, hogy látványossá tegyék a szabadtüdős merülést a nézők számára: Defending the Vandenberg nevű filmjük gyorsan népszerű lett. Természetesen a verseny jellege miatt csak kiváló szabadtüdősök csatlakozhatnak a mezőnyhöz, amit három fős, hölgyeket és urakat egyaránt felvonultató csapatok alkotnak. A különböző színekkel jelölt, és ilyen színű ruhákban merülő búvároknak különböző számokban kell megmérkőzni: időre menő illetve egymás elleni küzdelmek vannak, a víz alatt nagy kapukkal kijelölt pályákon kell manőverezni. Palack nélkül legalábbis szép feladat végigmenni a pályákon, még úgy is, hogy scootereket használnak.

Az első, Kajmán-szigeteken rendezett verseny után a továbbiakat Floridába illetve Hawaii-ra tervezik. Mivel várják további szabadtüdős csapatok jelentkezését, látványos videókkal igyekeznek kedvet csinálni versenyzőknek és nézőknek egyaránt.Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Drljanda / Kompkikötő

Croatia (Hrvatska)

2/4 db alapján:érdekes(átlag: 3.5) átlagos nehézségű
max: 22m, látótáv: 4-10m

speedboat-os megközelítésfal merüléssziklás, hasadékos élőhelycsikóhal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés