»» ««

Nem kell több szigorítás

A búvárkodásról

Az ausztrál búvárcégek szerint az egyedül hagyott sznoris esete azt bizonyítja, a butasággal szemben tehetetlen az előírás.

Egy amerikai turista, Ian Cole a Nagy korallzátonyra szervezett hajós kiránduláson vett részt, ami Port Douglas-ből indult. A 28 éves férfi azt vette észre, hogy hajója elindul, miközben ő még vízben van Michaelmas Cay közelében, helyzete kicsit a Lonergan-házaspár bő évtizeddel korábban történt helyzetét idézte. Cole szerint szigorítani kellene a szabályokat, hogy az emberi hibák esélyét kisebbre lehessen csökkenteni, ugyanis ezúttal a legénység tapasztalatlan tagja volt az, aki a nevét a listában a hajóra visszajöttek között tartotta számon.

A parkba túrákat szervező cégeket tömörítő szövetség elnöke viszont visszautasítja a szigorításokat. Col McKenzie szerint már így is elég komolyan veszik az szabályokat, de "nincs előírás a butaság ellen". A legénység egy tagja elrontotta a lista vezetését, de McKenzie felveti azt is, miért volt még a vízben az amerikai 25 perccel a kitűzött idő után. Véleménye szerint Cole egyáltalán nem volt veszélyben, a francia turistát pedig aki három hónapja dolgozott a cégnél hogy egy kis pénzt gyűjtsön, elküldték a hajó üzemeltetői. A hivatal mindenesetre vizsgálódik.

A történet folytatása az lett, hogy miután az amerikai magára maradt, odaúszott egy másik, tőle 30 méterre levő hajóhoz ami a fedélzetére vette. Cole állítása szerint kicsit pánikba is esett, és a két vízben töltött óra után ki is fáradt, szüksége volt az életmentő segítségre. A cég, amelynek hajója a vízben hagyta, 22 éve működik, és közel 400,000 vendéget utaztatott baleset nélkül. Az ausztráliai kirándulhajókra vonatkozó előírásokat 1998-ban, Thomas és Eileen Lonergan eltűnése után szigorították. A házaspár soha nem került elő.

[ theaustralian.com.au ]
Minden információt Ausztrália-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 2. hopposztkopp 2011 júl 07. 16:13  
Amíg a búvár a szabályokat betartja joggal elvárható a figyelem, legalább annyira, hogy "darabra" meglegyen. Viszont a késés nem akkora "bűn", hogy ezért ott kellene hagyni. Ezer más oka is lehetne a késésnek és akkor ???


Egy jégalámerüléses dolognál történt, hogy a kislány sírógörcsöt kapott, mert számításai szerint egyel több búvár jött ki , mint aki bement. (Mikor leültették, hogy számoljon, már a vízben volt aki behúzta a kötelet a másik lékhez, de mert.... elbóklászott még egy jódarabig a maga kedvére és szórakoztatására.)


A hivatalról meg csak annyit, hogy ez egy háromhás búvár volt.
 1. hopposztkopp 2011 júl 07. 16:00  

Merülőhelyek

Fanous Reef

Egypt, Red Sea

5/9 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 2.9) átlagos nehézségű
max: 16m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítészátony merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágteknős delfin

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés