»» ««

Hajók és búvárok

Külföld

Bajban segíthetnek és bajba is sodorhatnak a vízi járművek.

From Flickr by tolomeaMájusban a Bahamákon egy búvár elsodródott, és annak köszönhette megmenekülését, hogy három közelben tartózkodó hajós a segítségére sietett. A riasztást a délutáni órákban adták ki Bimini körzetére, amikor egy nő szólt a hatóságoknak, hogy férje a merülés végén nem tért vissza a hajójukra. A hajósok figyelték a rádióforgalmazást, és amikor a körzetben levő hajókat megkérték a segítségnyújtásra, azonnal indultak. A találkozóhelyen a kapitányok megbeszélték a helyzetet: mivel tudták, pontosan hol horgonyzik a hajó ahonnan a búvár indult és megfigyelték az áramlást, az eltelt időt figyelembe véve határozták meg a kutatási irányt. A rutinos hajósok tudták, hogy az éjszaka beállta előtt meg kell keresni az elsodródott búvár, mert ha nem járnak sikerrel, tragikus következménye lehet. Más útvonalat követve fésülték át a területet, miközben egyre erősödött a szél. Ám a nap lebukása előtt az egyik kapitány valami szokatlant vett észre a vízben, és meglátta, hogy a búvár maszkja megcsillan a napfényben. A férfi komolyabb baj nélkül úszta meg az esetet és köszönetet mondhatott a bajban azonnal segítségére siető hajósoknak.

Tajvanban viszont sajnos egészen más kimenetelűvé vált egy találkozás egy búvár és egy hajó között. Egy csónakkal a kikötő felé tartó környezetvédő arra figyelt fel, hogy négy búvár emelkedik a felszínre a közelben. Ám ugyanekkor három másik csónak is a kikötőbe tartott, és az egyiket vezető férfi hirtelen segítségért kiáltott. A víz felszíne vörössé vált a vértől, a parti őrség emberei pedig azonnal lemerültek, hogy megtalálják az áldozatot. A búvár olyan súlyos fejsérülést szenvedett, ami azonnal a halálát okozta. A búvároknak elvileg nem lenne szabad a vízi útvonalon a felszínre emelkedni, és még vizsgálják, miért szegte ezt meg az áldozat csoportja.

[ China Post, thetriton.com nyomán ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 18. Bunny 2011 jún 23. 22:58  
Ez jó volt :)
 17. hopposztkopp 2011 jún 23. 16:49  
Csak gondolj bele, mennyivel feldobná a "forgalmat", ha lehetne menni bázisra fókát simogatni, vidrát etetni stb. A másik bázison orcán lovagolni, a moszadtól kölcsönkapott cápával riogatni. Cirkusz kell a népnek!

Mikor cápaapuka otatja a kiscápát, hogyan kell helyesen táplálkozni. Szóval úszol a strandon, kivillantod az uszonyodat , selytelmesen körözöl és visszavonulsz. Aztán félóra múlva, mint a villám vissza, bekapod az emberkét. De apa! Miért nem rögtön elsőre kapom be, minek ez a fölösleges felhajtás? Azért fiam - mondja a cápaapuka - mert akkor még a sza...al együtt eszed meg őket!
 16. Káplán 2011 jún 23. 16:41  
Eredeti gondolatok. A delfinek alkalmazását azért nem teljesen vesd el.:)
 15. Garfield33 2011 jún 23. 15:28  
Te már délben inni szoktál???
 14. hopposztkopp 2011 jún 23. 14:57  
Nem apróznám. Minden bázis tartson tengeri kutyákat. Négyet-ötöt. Nagyszerűen használható lenne az elbitangolt búvárok keresésére, meg egyéb másra is. A gyerekek is imádnák.
Következő lépés, hogy minden búvárnak legyen saját fókája - pórázzal, szájkosárral. Már gondolkodom is, hogy nyitok egy fókakölcsönzőt. Mégiscsak feldobná a hangulatot és ..... nyolc fókával már vízisielni is lehetne. Nem kell merülőpár, a hátán elfér a palackom... még vannak ötleteim. ☺
A további 13 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Local, Temple

Egypt, Red Sea

4/5 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.2) átlagos nehézségű
max: 24m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés