»» ««

Barlangi búvárok találkozója

A búvárkodásról

Az Egyesült Államokban az ilyen programok esetén sem tabu az üzletről beszélni.

From Flickr by Serge MelkiAz egész ország területéről várja a National Speleological Society - Cave Diving Section (a nemzeti barlangkutató társaság barlangi búvár szekciója) éves workshopjára. Ez számít az általuk szervezett legnagyobb rendezvénynek a témában. Rob Neto, a workshop koordinátora szerint, aki maga is búvárcég tulajdonosa, önmagában ez az egy rendezvény dollártízezreket hoz a helyszín, Jackson County számára. Több száz búvár érkezését várják a hétvégére, és természetesen a hotelekben is teltház lesz.

Már második alkalommal kerül sor erre a rendezvényre Marianna városkában, 2008 után. Akkor több, mint 300 résztvevő volt jelen. Neto abban reménykedik, hogy minden harmadik évben ők lehetnek a jeles esemény házigazdái. Ebben az évben a szakmai programok mellett kötetlen beszélgetésekre is lesz alkalom, emellett kiemelt szerepet kap a megemlékezés: a legendás búvár, Wes Skiles munkáiról, eredményeiről lesz több előadás. Fontos témája lesz a rendezvénynek a természetvédelem is, a világ minden részéről érkező előadók beszélnek kutatási, természetvédelmi projektekről. Természetesen a gyakorlati rész sem fog elmaradni, a Blue Springs Recreational Area lesz a helyszíne a különféle bemutatóknak, ahol a legújabb módszereket lehet majd kipróbálni.

A Jackson megyei turizmusfejlesztési hivatal 2000 dollárral támogatja a rendezvényt, és ezeken a napokon merülési díjat sem kell majd fizetni. Valószínűleg sok búvár számára lesz ismerős a floridai helyszín, hiszen az Egyesült Államok területén itt van legtöbb víz alatti barlang, ezen belül Jackson megyén belül bőven akad kifejezetten szép és érdekes merülőhely. Egy tanulmány szerint csak a barlangi merülések által generált összbevétel egy millió dollárra rúg a megyében, tehát a helyiek megbecsülik ezt az értéket.

[ www2.jcfloridan.com ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sha´ab Samadai / Dolphin Reef

Egypt, Red Sea

4/8 db alapján:érdekes(átlag: 3.8) átlagos nehézségű
max: 25m, látótáv: 10-25m , driftes

szafaris megközelítészátony merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágcápa delfin legalább 1.5m-es hal teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés