»» ««

Kártérítés egy turistának

Vörös-tenger

A decemberi sharmi támadások egyik sérültjének 50,000 dollárt ajánlott fel Egyiptom.

Az utóbbi hetekben Egyiptom elsősorban a forrongó lakosság, majd Mubarak lemondása miatt került a lapok címoldalára, és ezeknek köszönhetően több európai ország szervezői is felfüggesztették az utaztatást. Magyarországon is hasonló helyzet alakult ki, és ugyan az elnök távozása után némileg normalizálódni látszik a helyzet, úgy fest, hogy március elején indulnak újra a charterek.

Ám a januári-februári események kapcsán érdemes megjegyezni, hogy alig egy hónappal korábban már elszenvedett egy súlyos csapást Egyiptom vörös-tengeri turizmusa, a december eleji sorozatos cápatámadások után sokan mondták vissza a Sham El Sheikbe szervezett utakon a részvételt. Igazán pontosan nem lehet tudni, mi volt a kiváltó oka az egy halálos áldozatot követelő és több súlyos sérülést eredményező támadásoknak, ám az tény, hogy a jelenség szokatlansága és a cápaveszély néhányakat elijesztett az országtól.

A napokban a RIA híradása szerint az egyiptomi idegenforgalmi minisztérium 50,000 dollárt fizetett kártérítésként egy orosz turistának, aki a karját vesztette el. Jevgenyij Triskin egyike volt azoknak a nyaralóknak, akiket decemberben cápa támadott meg. A férfi egy modern művégtagot szeretne vásárolni a pénzből, ám továbbra is azzal vádolja az utazásszervezőket, hogy akkor sem figyelmeztették a fürdőzőket a veszélyre, amikor az első támadás bekövetkezett. Kétségtelen, hogy az utolsó, halálos kimenetelű támadás akkor következett be, amikor két nap után megnyitották az immár biztonságosnak nyilvánított strandokat, bár minden bizonnyal senkiben nem merült fel még a lehetősége sem annak, hogy újabb baleset történik. Utólag már könnyebb magyarázatokat találni, de talán az eset tanulságainak levonása némileg csökkentheti hasonló támadások megismétlődésének a veszélyét.
Minden információt Egyiptom, Vörös-tenger-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 5. hopposztkopp 2011 feb 20. 19:35  
Igazad van , ez már aztán komoly, merthogy viccnek kicsit durva volna. (a székely favágó után)
 4. jokerke86 2011 feb 19. 14:58  
Csak nekem nem vicces, hogy a masiknak letepte a karjat egy capa?
 3. hopposztkopp 2011 feb 19. 12:31  
Az kevés, hogy látsz, fel kell kerülni az étlapra! Fogyasztás arányosan fizetnek. Mancsocska, tappancsocska jó píz, de a fejért nem adnak semmit! Sőt bünti, ha kárt okozol az élővilág eme gyöngyszemeinek. Mégiscsak egy rahedli pénz az izraeli import cápa extra étvággyal.
 2. Hexen 2011 feb 18. 10:22  
.. ez tetszik... XD a cápahiány miatt kisírt szem ára: megfizethetetlen..
 1. Garfield33 2011 feb 18. 09:28  
Legközelebb én is kérni fogok kártérítést, ha nem látok az Elfinél longimanusokat.

Merülőhelyek

P29 Patrol Boat Wreck

Malta

5/5 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 34m, látótáv: 10-25m

parti merülésroncs merüléshomokos élőhely mesterséges élőhelyföldközi tengeri muréna jelentős halraj nyílt vízben nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés