»» ««

Búvártúra az egész családnak

Külföld

Előfordult már veled, hogy merülni szerettél volna, de a gyerekek miatt nem tehetted meg? Álmodtál már arról, hogy veled tarthatnak egy búvártúrára?

Az Anthony’s Key Resort és a Roatan Institute of Marine Sciences (RIMS) ezekkel a mondatokkal hirdeti egy hetes, búvárkodássl egybekötött táborozási programját gyermekek számára.

A Honduras partjától 35 mérföldre fekvő Roatan sziget, ahol az Anthony''s Key Resort található, a második legnagyobb korallzátony a világon. Több száz merülőhely található 5-30 perces körzetében, 30 méter körüli látótávolság és meleg víz várja a búvárkodni vágyó felnőtteket, miközben a gyerekek a táborban a delfinekkel foglalatoskodnak.

A program során 5-14 éves gyerekekkel ismertetik meg a víz alatti élővilágot. A táborban a fiatalok megtanulnak merülni, miközben delfinekkel "dolgoznak", együtt úsznak velük, játékos körülmények között bekapcsolódnak az emlősök tanítási, etetési programjába, és megszeretik a tenger eme játékos lakóit.

A delfinek élőhelye természetes öböl, élő korallokkal és működő ökoszisztémával. A Resort oktatói 4 búvárkodási szintet oktatnak a táborozóknak: SASY, Bubblemaker, Junior Scuba Diver és Junior Open Water Diver.

"A SASY (Supplied Air Snorkeling for Youth) 5-8 éves gyerekek számára készült, hogy megtapasztalják a légzőkészülék használatát, ám kizárólag a vízfelszínen", nyilatkozta Teri Bolton, a RIMS oktatója. A gyerekek egy könnyű mellényt viselnek, mint a vízisízők, amire egy kis 2 literes palackot csatolnak.

A Bubblemaker program 8-10 éves kortól kezdhető el, itt a gyerekek 2 méteres mélységig merülhetnek. 10 év felett oktatóval 12 méterig merülhetnek a gyerekek a Junior Scuba és Open Water Diver tanfolyam elvégzése után.
12-14 éves kortól a gyerekek hivatalos Open Water Diver vizsgát tehetnek, ám kizárólag felnőtt kísérettel merülhetnek.

A Discovery SCUBA táborban a RIMS szakmai irányítása mellett különféle játékos oktatási programok keretében a gyerekek rengeteget tanulnak, például a palackorrú delfinek étrendjéről, etetéséről, de tanulnak a kézjelekről is, amelyekkel az idomított delfineket tudják irányítani. Természetesen nem csak a delfinek megismerése körül forog a tábor, a gyerekek ízelítőt kapnak a tengeri élővilágból is, a szigeten pedig kirándulásokat tesznek iguana-, madár- vagy pillangófarmokat felkeresve, és még sok hasznos dolgot sajátíthatnak el.

A felnőtt búvárok számára 11 búvárhajó áll rendelkezésre, hogy naponta háromszor merülni vigye őket a közeli zátonyokhoz, ahol fal, roncs vagy akár éjszakai merüléseket élvezhetnek a szülők. A szigeten kórház, sőt dekompressziós kamra is rendelkezésre áll.
[ Seasmoke ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Local, Temple

Egypt, Red Sea

4/5 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.2) átlagos nehézségű
max: 24m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés