»» ««

Búvármedence Hódmezővásárhelyen

Magyarország

Egy új élményfürdő projekt keretén belül hazánkban egyedi merülőhelyet szeretnének kialakítani.

Tőlünk nyugatabbra elég megszokottnak számít a különféle mélységű, búvárkodásra kialakított medencék építése. A brüsszeli Nemo33, ami sok magyart is Belgium fővárosába csábított, elsősorban nagy mélysége miatt vonzó. Németországban viszont több olyan, valamivel sekélyebb, de nagyobb alapterületű és különféle tárgyakkal gazdagított medence akad, ahol a búvárok kicsit valószerűbb körülmények között merülhetnek. A téli időszak a mi éghajlatunkon ugyanis egyáltalán nem kedvez a nyílt vízi merüléseknek, és akinek nincs lehetősége a trópusokon heteket eltölteni, szívesen ugrik le egy-egy ilyen medencéhez gyakorolni, kikapcsolódni.

Azt pontosan még nem tudjuk, milyen lesz Hódmezővásárhelyen a merülő medence. Az ingatlan.net híréből csak az derül ki, hogy közgyűlés döntött: lesz élményfürdője Vásárhelynek. Az új terv szerint 3000 négyzetméteren, 800 millió forintból épül meg a létesítmény 5-6 csúszdával, 8 méter mély búvármedencével.

A fejlesztés ötlete már 2006-ban megfogalmazódott. A Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő és Szolgáltató (HVSZ) Zrt. beruházóként 900 milliós pályázatot nyert egy 2,1 milliárdos élményfürdő megvalósítására. Már másfél éve felvetődött: gazdasági megfontolásból racionalizálni kellene az eredeti tervet, amelyben egy 6800 négyzetméteres épület szerepelt. Néhány hete egy 3000 négyzetméteres, 800 milliós költségvetésű beruházásról tájékoztatták a képviselőket. A jelen tervek szerint mindenféle wellness- és szépségszolgáltatások is megtalálhatóak lesznek majd a fürdőben. Az 546 négyzetméteres medencetérben ülő-, gyermek- és élménymedencék épülnek. Utóbbiban 5-6 csúszda és az úgynevezett sodrófolyosó kapna helyet.

Az emeletről lehetne használni a csúszdákat, mint ahogy a 8 méter mély búvármedencét is. Ezzel kapcsolatban elhangzott, hogy ilyen speciális medence sehol sem található hazánkban. Érdekessége, hogy az oldalára ablakokat terveztek. Az eredetileg megítélt 900 millió forint a 2 milliárdos tervekre vonatkozott, így most a közgyűlés arról is határozott, hogy tárgyalnak róla: a jelenlegi szabályok szerint lehetséges 41 százalék helyett magasabb támogatást kapjon Vásárhely.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 7. Káplán 2010 nov 19. 10:41  
Látod, látod.  Neked nincs ilyen "barátod" , aki ennyire odafigyel Rád, még azt is tudja mit fogsz majd mondani,  már akkor amikor még Te sem. Nem szép dolog az irigység. :) Én büszke  vagyok rá, mégha névtelen is.
 6. pufók-ufók 2010 nov 18. 16:19  
macska -JAJ !

barátok ?- nem hinném csak TÜKÖR !!!!
 5. Káplán 2010 nov 18. 15:21  
Ez válasz volt?
 4. Garfield33 2010 nov 18. 10:24  
ők már régi barátok...
 3. aron5 2010 nov 18. 10:21  
this is the beginning of a beautiful friendship... :)
A további 2 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

El Fanadir

Egypt, Red Sea

10/19 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.4) átlagos nehézségű
max: 29m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítésfal merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelylegalább 1.5m-es hal delfin jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés