»» ««

Stara Novalja, Seahorse, 2010

(Hirdetés)

A forgalmas búvárbázis ebben az évben is várja vendégeit Pag szigeten.

Albumhoz klikk a képre.
A Seahorse DC 2010 nyarán is a megszokott helyen várja a búvárokat Stara Novalja faluban.
Aligha kell már részletesen elmagyarázni az utazóknak, hogy is lehet eljutni Pag szigetre, annak is északi felére. A búvárbázis ideális ponton van, ugyanis a félsziget végéhez közel esik, és nagyon közel van szinte az összes merülőhely. A búvárok a bázis előtt parkolhatnak, először a nagy házat láthatják, viszont a bázis maga szerencsére jópár lépcsővel lentebb, a vízhez közel van. A bázison folyik a palackok töltése (sűrített levegővel vagy nitrox keverékkel), itt vannak a tárolók, a bérlős felszerelések, az ólmok is. Mindent zárt helyen lehet hagyni, miután a merüléseket követően az ezen a részen levő mosóban édesvizes öblítésen estek át. Ládák a kisebb dolgoknak, akasztók a ruháknak- a megszokott dolgok várják a búvárokat.

A legtöbbek számára valószínűleg azért is emlékezetes a látogatás a Seahorse bázisán, mert egy nagyon gyors, tágas hajó repítette őket a merülőhelyekre. A hajót természetesen folyamatosan karban kell tartani, ez a szezon is átvizsgálással, festéssel indult, de alapvetően nem volt miért átalakítani semmit. A közelebbi helyekre 3-4 perc alatt kényelmesen el lehet érni, de a "messze levő" pontokra is odaér 10-15 perc alatt a hajó. 12 búvár kényelmesen utazhat a hajóval, ahol minden palacknak kialakított helye van, a padokon ülve lehet utazni, és ott is lehet kényelmesen öltözni. A hely elég tágas ahhoz, hogy technikai búvárok is elférdejenek itt nem kevés felszerelésükkel együtt. Kis magasságból, óriáslépéssel történik a vízbeszállás, két lépcsőn lehet kimászni- kényelmes és egyszerű a búvárkodás. Ám vannak, akik még ennél is egyszerűbben oldják meg a merülést, és a bázis előtti partszakaszon szállnak vízbe. Ez a hely jó gyakorolni is, de fotósok is szeretik a csikó-, pók- és tűhalak által kedvelt sekély merülőhelyet.

A hajós merülőhelyek természetesen mások. Elsősorban falaknál lehet búvárkodni, ahol a nagy mélység is elérhető. Jellegzetes adriai élővilágot láthatnak a búvárok, lentebb gorgóniákkal, macskacápa-tojásokkal, néhol az üregekben megbúvó élőlényekkel. Akad erre csiga is bőven, míg a sekélyben bóklászva polipok bukkannak például elő. Olyan beúszható barlangok is vannak több ponton, amik változatosabbá tehetik a rutinos búvárok merüléseit, mi ezúttal a kicsivel szűkebb, de egészen a felszínig tartó üreget kerestük fel a Vörös öbölnél. A roncsokat a mélységtől meg nem ijedők kereshetik fel, és van lehetőség éjszakai merülések végrehajtására is.

Albumhoz klikk a képre.
A Seahorse DC árképzésének lényege, hogy ún. zónákra vannak osztva a merülőhelyek, és minel közelebb vannak a bázishoz, annál olcsóbbak.
Így egy hosszú hétvége alatt egyszerre lehet változatos, mégis kedvező árú a túra. Összesen három zónában található a több tucat merülőhely, tehát bőven van kombinációs lehetőség. Egyéni búvárok mellett nagy szeretettel várják a bázison a csoportszervezőket is, akiknek rugalmas feltételeket kínálnak, kedvező csomagokkal.

Akár egyéni vendégekről, akár csoportokról van szó, kulcskérdés a kényelmes elhelyezés. Stara Novalja faluban számos apartman található, és a Seahorse DC az egyéni igényekhez igazodva tud foglalni közülük. Vannak a búvárbázishoz pár lépésnyi távolságra levő apartmanok, többségük a tengerparthoz közel van és jól felszerelt. Természetesen utazás előtt időben fel kell venni a kapcsolatot a bázissal a foglaláshoz, hiszen a nyári csúcsszezonban Stara Novaljában igencsak sok turista fordul meg. Az ide utazók ugyanis szeretik a nyugodt hangulatot, a szép tengerpartot, a nyáron kellemesen felmelegedő vizet és a kis távolságokat.

Az utazók számára még nagyon fontos kérdés az is, hogy oldhatják meg az ellátásukat.
Nos, a többség pár kilométerre elautózik Novaljába a nagy bevásárlóközpontokba, ahol pár napra előre kényelmesen be lehet szerezni minden szükségeset, de Stara Novaljában is van kisebb bolt. Régebben inkább Novaljába mentek be vacsorázni az utazók, jelenleg viszont a faluban levő helyeket is érdemes felkeresni- a bázison szívesen adnak tanácsot, melyik számít jó étteremnek.

A 2010-es szezon alapvetően változatlan felállásban zajlik majd a Seahorse búvárbázison: karnyújtásnyira vannak Pag sziget szép merülőhelyei, kellemes apartmanok várják a vendégeket, miközben az árak és a színvonal egyaránt vonzerőt jelentenek. Érdemes hát ebben az évben is idelátogatni a búvároknak.

A Seahorse DC honlapja
Stara Novalja, Pag sziget
info@seahorsedc.hu
A bázis új telefonszáma: +385 91 110 15 66
Minden információt Horvátország-ról.

Merülőhelyek

Hin Daeng

Thailand

1/2 db alapján:érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 50m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokcetcápa teknős mantarája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés