»» ««

Biogradban a Dolphinnal

(Hirdetés)

Ebben az évben magyar oktatóval várja vendégeit a kiváló búvárbázis a hangulatos adriai városban.

Albumhoz klikk a képre.
Az Adria partszakaszán az egészen északi Isztriától a Dél-Dalmáciában található Dubrovnikig sok ismert nyaralóhely van. Biograd városa egyike a szép, de jól megközelíthető pontoknak, hiszen autópályán különösebb kitérők nélkül elérhető, és nem is a horvát Adria legtávolabbi csücskében búvik meg. A szép tengerparti sétányon sok éttermet találni, a kikötőben rengeteg vitorlás árbocerdeje vonzza a tekintetet, és a városközponttól némi távolságra homokos strandokat is találni. Az utazó számára fontos boltok mellett a búvárok arra is kíváncsiak, milyen lehetőségek vannak itt a merülésre. A Dolphin Divers búvárközpont kezdők és rutinos technikai búvárok kiszolgálására egyaránt felkészült, profi cég, aminek boltja a kikötőben található.

A Dolphinnál mindig jó a hangulat, köszönhetően a tulajdonos Andreas Kutsch közvetlen stílusának, hozzáértésének. A búvárközpont előtti padok és asztalok elsősorban a merülések előtti-utáni eszmecserék helyszínéül szolgálnak, a szomszédos kávézókban vásárolt italokkal jól el lehet itt ücsörögni. A felszerelések mosását, kiakasztását is itt lehet megoldani. Benn pedig a recepciós pult mögötti töltőpanel egyből feltűnik: errefelé nem okoz gondot egy különleges gázkeverék palackba töltése. A trimixes technikai merülések végrehajtásához szükséges képzettséggel rendelkező búvárok gyakori vendégek Biogradban, de mint ahogy máshol is az Adrián, általában az elő- és utószezonban érkeznek ide merülni.

A csúcsszezon ugyanis inkább a kedvtelési búvároké. A bázison található felszereléstároló dobozok mérete is inkább csak egy sportbúvár felszerelésnek felel meg, ami természetesen pont elegendő is. Mivel napjainkban a nitrox végzettség tipikus a kedvtelési búvárok körében, így a sűrített levegő helyett nitroxot is éppen olyan egyszerűen töltenek a búvárok palackjába. Lehet felszereléseket bérelni is, és akár a szükséges apróságok is megvásárolhatóak a boltban. A tanfolyamozás gyakori része a tengerparti nyaralásoknak, és ezen a téren a Dolphin Divers szolgáltatása nagyon magas színvonalú: a kezdőtől a technikai búvárig bármilyen szinten lehetséges végzettséget szerezni. Persze a nyári forgatag miatt az utóbbi tanfolyamok szintén inkább ősszel bonyolíthatóak fennakadás nélkül. Akármilyen szintről is van szó, a feltételek adottak a tanuláshoz, és az oktatói gárda birtokában van annak a tapasztalatnak és komolyságnak, ami szükséges a valós tudást adó képzettség megszerzéséhez.

Albumhoz klikk a képre.
A vendégek többségét kitevő sportbúvárok számos merülőhelyen búvárkodhatnak. A helyekre jellemző, hogy nagyobb mélységek mellett sekély, bármilyen képzettségű búvár számára alkalmas részeik is vannak. Az egész napos, két merüléses túrákra a bázis nagy hajójával kerül sor, ahol a kísérők is elférnek, míg a tágas búvárfedélzeten kényelmesen készülődhetnek a merülők. A vízből kijutást létra segíti, a merüléseket a bázis képzett vezetői irányítják. Ezen a nyáron a magyar vendégek anyanyelvükön kommunikálhatnak a hajón, mert Biogradban a Dolphinnál lesz magyar oktató, a sokak által ismert Fazekas Tibor csatlakozik Andreas Kutsch csapatához. Andreas nem csak a Biograd környéki helyek jó ismerője, rutinos technikai búvár hanem fotós is, így sok ötlettel tudja segíteni a fényképezőgéppel merülőket.

Az élővilág a víz alatt sok érdekességet tartogat a búvárok számára. Már az is pozitívum, hogy az északi részekhez képest kicsit melegebb a víz. Vannak a víz alatt maradványok az ókorból és a közelmúltból, de esetenként a Francesca di Rimini roncsát is felkeresik a kellő kézpettséggel rendelkező búvárok. A Telascica nemzeti park szép merülőhelyei is elérhetőek igény szerint. A Biogradhoz közelebb eső helyek közül szerencsével macskacápát lehet látni a Misi nevű helyen, míg a Gangaro merülőhelyen alig pár méteres mélységben bukkant fel előttünk az egyik ott lakó sárga csikóhal. Mélyebbre úszva szinte mindenütt az üregekbe érdemes benézni, néhol vörös gorgóniákat látni, a Babuljas nevű helyen ehhez még 30 méterre sem kell leúszni. A sekélyebb részeken a polipok keresésével töltik a legtöbben az időt- jellemzően nem is eredménytelenül, igencsak méretes példányok bukkannak fel erre.

A merülések után várja a vendégeket a szállásuk, ezeknek foglalásában az egyedi igényekhez igazodva tud segíteni a búvárközpont. Vannak tengerparti apartmanok, a város belsejében elhelyezkedők, kérhetőek nagyon jól felszerelt és nagy alapterületű apartmanok, ahol a családok, kisebb társaságok teljes nyugalomban tölthetik az estét. A városban tett séták során lehet ismerkedni a helyi éttermekkel, kávézókkal, amikből bőven akad. Az utazók bármilyen stílusú nyaralást bonyolíthatnak a Dolphin Divers segítségével, amiben a kényelmes és szép merülések végrahajtása mellett felszíni élmények gyűjtésére egyaránt bőven akad lehetőség. A dolguk csak egyszerű: fel kell venni a kapcsolatot a bázissal, aztán nekivágni az útnak, hogy felfedezzék az Adria szépségeit.

A Dolphin Divers búvárbázis honlapja
Biograd na Moru, Obala 1
info@dolphin-divers.de
Mobil: +:385 98 799051

Minden információt Horvátország-ról.

Merülőhelyek

Gubal Island - Rosalie Moller Wreck

Egypt, Red Sea

1/3 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 4) nehéz körülmények
max: 38m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajokjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés