»» ««

Idénykezdet a Blue Bay bázison

(Hirdetés)

2010 áprilisában ismét felkerestük az ismert és kedvelt bázist Pag szigeten, ahol május hó elején extra kedvezménnyel várják a búvárokat.

Albumhoz klikk a képre.
Lassan beleszokunk abba, hogy eljutni az Adriára meglehetősen egyszerű és kényelmes. Az út jelentős része autópályán tehető meg, jó tempóban juthatunk el Budapesttől egészen Dalmáciáig, miközben lassítás nélkül hagyjuk magunk mögött a Balatont vagy Zágrábot. Ha Pag az úticél, akkor tulajdonképpen még két választásunk is van, egyrészt a gyakrabban választott, rövidebb út, amikor Zuta Lokvánál térünk le az autópályáról, Senjig szerpentinek, a priznai kompig pedig sebességkorlátozásokkal tarkított, de nagyon szép tengerparti autózás vár ránk. Pag szigeten ebben az esetben már csak karnyújtásnyira van az érkezési ponttól Stara Novalja. A másik lehetőség pedig a hosszabb autózás a sztrádán, majd Pagot a hídon keresztül érjük el, nagy kerülővel. Időben talán picit hosszabb, és hiába spórolunk a komp árán, az autópályadíj és a több benzin kompenzál. Ami viszont mellette szól: a hídra nem kell várakozni, és nem is lehet lekésni.

Stara Novalja faluban már várt minket a Blue Bay búvárbázis.

A kétszintes bázisszálláson tizennégy búvár kényelme biztosított, autóinkat pedig belső parkolóban tudjuk tárolni. A felső szinten négy, lent három darab, minden évben, így idén is felújított két ágyas, saját fürdőszobával felszerelt hálószoba és szintenként közös konyha várja a vendégeket. A felújítás során olyan apró részletekre is ügyeltek, mint a vadonatúj krepp ágyneműk beszerzése, és mint tudjuk az ördög a részletekben lakik. A konyhában (több) nagy hűtő, mikrosütő, tűzhely és minden szükséges edény és felszerelés megtalálható. A felső szinten egy kis erkély is nyílik, míg a bejárat felőli nagy teraszon lehet közösen étkezni, beszélgetni, társasági életet élni. A bázisszállás elsősorban együtt érkező csoportok számára lehet ideális, akik egész idő alatt a búvárbázis közvetlen közelében időzhetnek. Azok számára, akik nyaralás közben is követni akarják a nagyvilág eseményeit vezeték nélküli internet szolgáltatás is rendelkezésre áll. A bázison természetesen apartmanok foglalását is intézik, amennyiben a bázisszállás megtelik, vagy máshol laknának a vendégek.

Albumhoz klikk a képre.
A búvárok számára a már megismert környezet áll rendelkezésre, felszereléseinknek árnyékos fedett részen rengeteg láda és több mozgatható ruhafogas áll rendelkezésre, merülés után édesvízben is el tudjuk mosni a felszerelést. Az ólmoknak lent a kikötőben van kiépített hely, így nem kell cipelni, sőt a palackokat is ott tudjuk hagyni a merülés után.

A búvárbázis összeszokott csapata abban segít elsősorban, hogy a merülések problémamentesen menjenek. A bázison idén több gyors gumicsónakkal oldják meg a merüléseket, amelyekkel a merülőhely pár perc alatt elérhető, és nem gond a kihajózás akár hullámos vizen sem. A merülések során a búvárok csupán 1-1.5 órára mennek el merülési időtől függően, így egyrészt a kísérőktől, családtól sem szakadunk el, másrészt nem kell semmit magunkkal cipelni a hajóra a búvárfelszereléseken kívül, hiszen a merülés után néhány perccel már ismét a szárazföldön vagyunk. Ez ideális lehet a tengeribetegségre hajlamosak számára is, hiszen nincs hajón ringatózás.

Gyakorlásra vagy apróságok után kutató fotósoknak érdekes lehet a bázis előtti partszakasz is, ahol kötetlenül lehet nézelődni a sekély vízben- most, április végén alig pár méterre a parttól találtunk néhány négyzetméteren három csikóhalat, mellettük tűhalakra, nyálkáshalakra is bukkantunk. Pag még úgy is tud érdekeset nyújtani a búvárnak, ha hajóra sem száll, persze a szebb falakért mindenképp neki kell vágni a tengernek. Mivel szinte függőleges falakról van szó, a lekötési pontnál pedig sekély részt is találunk, bármilyen képzettségű, érdeklődésű búvár nézelődhet itt. A lámpa feltétlenül elkél, és persze így előszezonban a vastag ruha, netán a szárazruha is előfeltétel. Aki mélyebbre merészkedik, annak nyáron sem árt az ilyen, ám mind tudjuk, ez az Adrián máshol is így megy. A falak és sekélyebb merülőhelyek mellett továbbra is van lehetőség roncsmerülésre, sőt a híres dolini halászhajó roncsa mellett most egy újabbat is merülhetünk.

A Blue Bay bázis Pagot már jól ismerő búvárok számára is tartogat meglepetéseket, hiszen a megszokott merülőhelyek mellett minden évben újakkal bővítik a palettát. Mi a Veliki Zid merülőhellyel ismerkedtünk meg, ami dús gorgóniás, sárga szivacsoktól hemzsegő falával nagyon jó benyomást tett ránk.

Albumhoz klikk a képre.
A bázison a szokásos módon több merülés esetén kedvezőbb árakkal kalkulálhatunk, a parti merülés pedig olcsóbb a hajós merülésnél, igény esetén lehet éjszaka is merülni. A bázison mindenféle felszerelés bérelhető, a neves gyártók minőségi termékeivel biztonságosan lehet búvárkodni. Nitroxtöltés, kezdő illetve továbbképző tanfolyamok- ezek szintén mind rendelkezésre állnak.

Stara Novalja faluban is van kisebb bolt valamint étterem, de pár kilométerrel távolabb nagy üzletközpont, Novaljában pedig számos vendéglő is akad. Nem szenvedhet tehát hiányt egyetlen utazó sem, ám eközben továbbra is élvezheti egy békés falu nyugalmát.

A bázisszállástól illetve a foglalható apartmanoktól a bázis csak pár lépés, a felszereléseket védett helyen, saját rekeszekben lehet tárolni, a hajóra szállás előtti cipekedés gyakorlatilag minimális, a kis távolságok miatt pedig a hajó két merülés közben mindig visszatér- kifejezetten kényelmes, családbarát búvárkodást kínál a Blue Bay.

Idén tavasszal a bázis szeretne a búvároknak extra kedvezménnyel kedveskedni:
2010. május 1-12. között minden búvár 4/3-at fizet és 6/4-et kap valamint felszerelés harmadáron akció vár!
Ebben az időszakban minden búvár csak 4 merülést és 3 éjszakát fizet, de 6 hajósat merülhet és 4 éjszakát maradhat. Ezen kívül, akinek hiányzik bármilyen felszerelése, most egyharmad áron tud bérelni a bázison bármit.

A bázis elérhetőségei:
http://www.bluebaydiving.com
info@bluebaydiving.com
Tel: +385 (91) 887 1810
Cím: Stara Novalja (Horvátország, Pag szigete)
GPS: N 44 35.62002 , E 14 52.65317
Minden információt Horvátország-ról.

Merülőhelyek

Koh Bida Nok

Thailand

2/2 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 34m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítésfal merülés scenic, nézelődős merülésnyílt vízi fajokcápa csikóhal teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés