»» ««

Víz alatti fotósverseny Egyiptomban

Fotózás

Július közepén a divecenter.hu és az RSBH Kft. víz alatti fotósversenyt és workshop-ot hirdet Egyiptomba, a Cassiopeia fedélzetére.

A tavaly őszi jól sikerült adriai fotósversenyünk után egyöntetű vélemény volt, hogy ennek hagyományt kell teremteni, sőt, jó lenne melegebb vízben hosszabb időtartammal is megrendezni. Nem volt zökkenőmentes a szervezés, de végül minden akadály elhárult a verseny elől, így idén nyáron a Vörös-tengeren is rendezünk egy fotós túrát.

Cassiopeia Safari Red SeaA teljes utazást és a hajót a Red Sea Boats Holiday Kft. bonyolítja, a verseny tehát ezért DC - RSBH víz alatti fotósverseny. A hajó a sokak által ismert Cassiopeia, a tágas terek miatt remélhetőleg nem lesz gond a hellyel a fotós csapatnak sem. Az utazók kényelmére két fős saját fürdőszobás kabinokban leszünk elhelyezve, van sisaszoba az esti traccspartihoz, hatalmas étterem, szalon, napozó dekkek, úgyhogy partnerünknek köszönhetően a körülményekkel sem lesz semmi hiba, a verseny lebonyolításával pedig igyekszünk mi is megtenni, amit tudunk.

A szervezésben sokat segített Selmeczi Dani, aki a hajón a verseny ideje alatt workshopot is szeretne tartani. Lehetőség lesz kipróbálni alu tokos tükörreflexes fényképezőt, külső vakukat, különböző optikákat, és így tovább. Természetesen a képek elemzése, tanácsadás a jobb elkészítéshez is a túra szerves része, így a résztvevők nem csak egyszerűen összemérhetik tudásukat, hanem rengeteget tudnak tanulni és fejlődni, mint víz alatti fotósok. Bátran javasoljuk a versenyen részvételt azoknak is, akik úgy gondolják "bénák a képeik" de szeretnének fejlődni, itt bőven lesz lehetőség kérdezni akár Danitól, akár a többi versenyzőtől.

A hajóra a létszám és nyilván a repjegy is korlátozott, ezért kérlek ha érdekel a verseny, jelentkezz mielőbb. A merülések során nem fogunk mélyet, áramlásost merülni, és valószínű, hogy egy merülőhelyet többször is meg fogunk merülni. Ha lehetőség lesz rá szeretnénk ún. open deck-es időszakokat csinálni, tehát bármikor lehet merülni menni, nyilván párban, lejelentve, stb. A helyek kiválasztásánál szempont lesz, hogy ne legyen mély, ne legyen nehezítő körülmény, hajóról-hajóra merüljünk, tehát fotósnak, videósnak ideális terepet keresünk. Bár fotós versenyt írunk ki, ha lesz rá jelentkező és igény, párhuzamosan videós verseny is lehetséges, ezt majd a jelentkezők függvényében eldöntjük. Mivel tudjuk manapság nem mindig fér bele az évi több nyaralás, a hajóra lehetőség van kísérőt is hozni, számukra a guide-ok normál merüléseket vezetnek.

A divecenter.hu és a Red Sea Boats Holidays Kft. víz alatti shootout fotósverseny

DC RSB fotósversenyIdőpont:
2010. július 14-21. Indulás-érkezés: Ferihegy reptér, BP
Helyszín: Vörös-tenger, Egyiptom, Cassiopeia szafari hajó
Tervezett útvonal: A hajó Hurghadában lesz és oda is kell érkeznie, tehát vagy északi merülőhelyek (de nem roncstúra) vagy Safaga térsége a cél.

A verseny a teljes túra időtartamában zajlik, mindenki annyit merül amennyit bír vagy amit a lehetőségek engednek. A hajón a versenyzők számára a nitrox gázkeverék használata ingyenes, amennyiben az illető rendelkezik nitrox specialitással bármilyen rendszerben. A shootout versenyre egy 10 képből álló portfóliót adnak be a nevezők, amelyet az egy hét alatt készített képekből kell összeállítania. A képeket zsűri bírálja el, és különböző kategóriákban lesz eredmény hírdetve.

A jelentkezés feltétele:
Regisztrált divecenter.hu felhasználó, bármilyen oktatási rendszerben Open Water vagy azzal azonos színtű búvár legalább 50 naplózott merüléssel, digitális víz alatti fényképezővel vagy videókamerával. További feltételek a kiírásban.

A jelentkezés módja:
Emailben a szerkesztőség email címén: info kukac divecenter.hu.

Bővebb információkhoz, versenykiírásért, részvételi díjért, stb. vedd fel emailen a szerkesztőséggel a kapcsolatot mielőbb. Jelentkezést a létszám keretéig fogadunk el.
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 339. Zook 2010 júl 26. 10:25  
hogy mennyire igazad van!
 338. Bunny 2010 júl 26. 10:24  
Nem bírja a hazai légkört, a sós vízpermetet és az oxigénkúrás nitroxos merülést SZTK receptre kellene adni.
 337. Garfield33 2010 júl 26. 09:48  
Már megint beteg vagy? A helyedben már neki sem állnék a subal javítgatásának...
 336. Zook 2010 júl 26. 09:41  
nagyon hangulatos album, che! lennek ott megint, mint itt bent, billentyuzet mogott kehesen kohogve...
 335. elche 2010 júl 25. 21:57  
Esetleg a felszíni képeket töltögeti fel.:)
A további 334 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Safaga Soraya

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 12m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág tengeri füves élőhelyegyéb tengeri emlős teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés