»» ««

Megjelent a jubileumi Submarine

Magyarország

Tizedik születésnapját ünnepli az aktuális számmal a búvármagazin.

Magam is meglepődtem, hogy milyen gyorsan szalad az idő, 10 éves lett a SUBMARINE! Az első számunkat lapozgatva újra élhetem az akkori érzéseket. Eszembe jut, milyen öröm volt kézbe venni az első lapszámot, látni a csodálkozó arcokat, az elismerő pillantásokat. Sok idő telt el az "első merülés" és napjaink között, de küldetésünk most is változatlan: élményt, szépséget, és egy kis tudást "házhoz szállítani" búvárbarátainknak, akik akár ezekből az írásokból táplálkozva tervezhetik következő búvárkalandjukat, vagy merülhetnek velünk a magazin hasábjain.
Közös búvárkodásunk reményeink szerint még sok-sok évtizedig tart, melyhez igazi erőt ad olvasóink szeretete, lelkesítő soraik, melyért igazán hálásak vagyunk. Követve a modern kiadói trendet, jó hír lehet a számítógéphez "láncolt" búvároknak, hogy a nyomtatott verzió mellett hamarosan digitális formában is elérhető lesz a magazin. Folytatódnak előfizetői ajándéksorsolásaink, olvasói játékaink, így ha valaki nem akar lemaradni a lehetőségekről, érdemes weboldalunkon hírlevelünkre feliratkoznia, hogy időnként tájékoztatni tudjuk.

Nézzük hát, mit tartogat jubileumi lapszámunk az élmény, a szépség és a tudás jegyében!
Izgalmas történelmi utazásra indulunk a II. világháború legdrámaibb tengeri ütközetéhez, mely döntő változást hozott az Atlanti-óceánon vívott küzdelemben. Több változat is kering búvárkörökben a Hévízi forrásbarlang felfedezéséről, olvasóink megismerhetik a valós történetet.
A technikai vonalon haladva a helyes nitroxtöltéssel foglalkozunk, és ízelítőt kapunk a barlangi térképezés munkálatairól. Betekintünk a mentőbúvári szint követelményeibe és az egyetemi búvároktatás kulisszái mögé. Elmélkedünk a szafarik hangulatos sisházásairól, és az érintetlen természetből is csipegetünk élményeket merülési naplónkba.
Vallatóra fogunk egy fiatalembert, vajon miért szeret egy levegővétellel több mint negyedórát a víz alatt szenvedni, és bemutatunk egy sokoldalú művészt, aki a tengeri csaták megörökítésének szenteli életét.
Érdekes dolgokat tudhatunk meg a medúzákról, szemlézünk negyedszázaddal ezelőtti búvárteljesítményekből, és visszapillantunk első lapszámunkba is. Fontosnak tartjuk, hogy hazánk kincseit is feltérképezzük, ezúttal a Bükk-hegység tavaihoz látogatunk.

Ahogy végigpörgettem a magazint, mintegy mottóként, Wass Albert gondolatai jutottak eszembe: "Vendég vagy a világban és ez a világ szép vendégfogadó. Van napsugara, vize, pillangója, madara. Van virága, rengeteg sok. Tanulj meg örvendeni nekik."

Herold István

SUBMARINE Búvármagazin XI. évfolyam 1. (47.) szám 2010 április - 2010 június

6 Óriások csatája - Egy elsüllyedt legenda nyomában...
16 Érdekességek Neptun isten birodalmából - Meglepő hírek a medúzákról
19 Újdonságok a felszerelés piacon
20 Lenne kedved búvárkodni tanulni? - Mentsd a menthetőt!
23 Kredit a búvárkodásért
24 A Hévízi forrásbarlang
30 Nitroxkeverés a gyakorlatban
34 Édesvizeink - Bükki gyöngyszemek
38 Térképezés a barlangban
42 17 és fél perc a víz alatt - Interjú Engyel Ákossal
45 Kishírek a nagyvilágból - a divecenter.hu rovata
46 Merülési napló - Morzsák az érintetlen természetből
54 Elmélkedés a vízipipáról - Tények és tévhitek
58 Gyógyítsd magad!
60 Irodalmi ásatások búvároknak - Búvárismeretek
63 SUB anno - 10 éve írtuk
64 Andrei Loubianov - a tengeralattjáró építőből lett festő
66 Ízelítő következő számunk tartalmából


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Boulder City

Thailand

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) könnyű körülmények
max: 19m, látótáv: 25m felett , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelycápa teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés