»» ««

Adria 2010: Kron DC, Rab

(Hirdetés)

Idei első bemutatásra kerülő adriai bázisunk a Rab szigeten található német Kron diving center.

Idei adria körutazásunkat Rab szigetén kezdjük. A Kron Diving Center közvetlenül a tengerparon található, saját mólóval rendelkező bázis egyaránt felkészült a sport és technikai búvárokra is, egész évben nyitva tart, kiemelendő, hogy 32% nitrox felár nélkül kérhető.

Kampor látképe
Albumhoz klikk a képekre
A búvárbázist 1996-ban nyitotta meg a horvátországi Rab sziget Kampor városában Andreas Kron. Célja, hogy kiváló minőségben maximális szolgáltatást nyújtson minden búvárnak legyen az sport vagy technikai érdeklődésű. Mivel egy védett öböl partján található, lehetőség van pl. tanfolyamok számára a parti merülésre a hajós merülésekre mellett. A búvárok számára fűtött öltözőhelység, wc és zuhanyzó lett kialakítva. A felszerelések számára több szintes rekeszes polc, ruháknak külön tárolási lehetőség van a fűtött részben és a szabadban egyaránt, valamint konnektoros polc, ha tölteni akarunk. A merülések után több édesvizes mosó, szárító áll rendelkezésre, de a zuhanyzóba akár teljes felszerelésestől is be tudunk állni.
A levegőtöltés mellett a nitrox végzettségű búvárok felár nélkül kérhetnek 32% nitroxot (nitrox for free), a bázis ezzel is növelni kívánja a merülés biztonságát. A töltésekhez kettő darab levegőhűtéses, páraellenőrző rendszerrel ellátott 450 literes silent kompresszor, keverőpanel, booster áll rendelkezésre, így gyorsan képesek a levegőtől, a nitroxon át tiszta oxigénig, vagy héliumos tehát trimix keverékig bármit előállítani.
A sport búvárok teljeskörű kiszolgálása mellett magas szinten felkészültek a technikai búvárok, sőt akár a zártrendszerű újralégzős búvárok szakszerű és teljeskörű kiszolgálására is. Ez nem csak a töltésben merül ki, de lehetőségünk van stage és dupla palackok vagy wing bérlésére, sőt technikai tanfolyamok végzésére is.

A bázisnak egy 10 fős merev műanyag, és két 7-7 fős merevaljú gumicsónakja van, amelyet a szezonra további hajók bérlésével egészítenek ki a vendégszámnak megfelelően, 50 búvárt kényelmesen ki tud szolgálni, de volt már 80-100 búvár is egyszerre a bázison. A merülőhelyek maximum 30 perces hajóútra találhatóak, jellemzően egy merüléses túrákat szerveznek, de a távoli helyekre megoldható a két merüléses út is. Egy nap négy nappali és egy éjszakai hajóstúrára van lehetőségünk.

A merev, műanyag hajó
Nagyjából 25 sportbúvárok számára is elérhető merülőhely van, ezen felül néhány speciális távoli illetve kimondottan technikai merülőhelyek is találhatóak, például hat olyan roncs, amelyet csak trimix keverékkel lehet merülni. A helyek főként gorgóniás falak, üregek. Különleges merülőhely például a 12 métertől kezdődő víz alatti hegy, a Privici alagút porcelán csigákkal, sok helyen találunk vörös gorgóniát, cápatojást, angolnát, homárokat a megszokott adriai élővilágon felül.

15 komplett bérlős felszerelés 5 és 7mm ruhával, 80 palack, a tech búvárok számára stage és dupla palackok, de még 3 wing is rendelkezésre áll.

Oktatás
CMAS, SSI, ANDI rendszerben angol, német és horvát nyelven akár Tech szinten is. Rekreációs tartományban SSI oktatói tanfolyamot is tartanak (certifier hívással), tech tartományban bázison belül technikai oktató képzés is van, sőt Revo újralégőre is végezhetünk tanfolyamot. Igény esetén magyar oktató is rendelkezésre áll.

Kimondottan bázis apartman nincs, de 10-100 méteres körzetben akár 100 vendéget is képesek elhelyezni. Ezek között találhatóak fűtött apartmanok is, kérhetünk szállást reggelivel vagy anélkül és minőségben is széles a kínálat. A bázisnak saját étterme és kávézója van, ami májustól októberig nyitva tart. Ide kiülhetünk merülés után, de szezonban sűrűn beüzemelik a grillt (malac-, báránysütés), a konyhája is egészen kiváló. Emellett néhány lépésnyi távolságban további kávézó, bolt található, így az autóra csak akkor lesz szükségünk, ha például a történelmi Rab városba szeretnénk kirándulni, amely nagyjából 5 percnyi autóútra található.

A családtagok számára homokos stand található a közelben, de a bázis előtt is több méteres védett, sünmentes sekély vízet találunk.

A Kron Diving Center elérhetőségei:
http://www.kron-diving.com
email: info@kron-diving.com
tel: +385 51 776 620
GPS: É 44.79212 , K 14.70552

Andreas és Annette Kron
Rab sziget, Horvátország
Kampor 413a
HR - 51280


Merülőhelyek

Rovinj, San Giovanni

Croatia (Hrvatska)

3/4 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.5) könnyű körülmények
max: 28m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

speedboat-os megközelítésscenic, nézelődős merüléshomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés