»» ««

A MAN IV. eredményei

Szabadtüdős

Sikeresen zajlott le a magyar szabadtüdős verseny, és egy világcsúcsközeli eredmény is született.

Engyel Ákos rekordkísérlete (C) Terray IstvánA Magyar Apnea Napot negyedik alkalommal rendezték meg, ezúttal a szentendrei Vizes Nyolcas uszoda volt a verseny helyszíne február elején. A hazaiak mellett szlovák, cseh, lengyel, szerb versenyzők vettek részt a nemzetközi versenyben. A medencében statikus és dinamikus versenyszámokban mérték össze a tudásukat a búvárok, az összetett versenyben a férfiaknál a lengyel Michael Mrozowski, a hölgyeknél a cseh Lucie Plackova lett az első. Ám a magyaroknak is sikerült figyelemreméltó eredményeket elérni, kiemelhető Bátor Gábor 6´03"-es statikus gyakorlata (statikusban a legerősebb gyakorlat), ugyanebben a számban Brúder Éva 4´00"-et produkált, amely új magyar női statikus országos rekord, míg a dinamikus számban Horváth Róbert 133 méteres teljesítménye volt a legjobb magyar teljesítmény. A többi résztvevő is szépen helytállt a jól szervezett versenyen.

A legtöbb híradás viszont érthető módon az előre beharangozott világcsúcskísérletről szólt. Engyel Ákos egy különleges számban kívánt rekordot felállítani: a statikus apneának van egy olyan speciális vállfaja, amikor a versenyző hosszú időn át oxigént lélegez a gyakorlat előtt, tehát a hagyományos statikushoz képest jóval hosszabb időt tölthet a víz alatt. Ebben a számban a hagyományos statikus versenyszámban Tom Sietas ért már el nagyszerű eredményeket, és a magyar fiúnak sikerült a korábbi rekordot túlszárnyalva 17´33"-et a víz alatt tölteni, de mivel egy másik versenyző egy másik csúcskísérlet alkalmával ennél is tovább bírta, valószínűleg nem mondhatja magáénak a rekordot időlegesen sem Ákos. A magyar versenyző gyakorlata mindenesetre szabályos volt, összességében tehát a világ egyik legjobb eredményének fog számítani mindenképpen ebben a kategóriában. A hírek szerint ebben az AIDA által nem nyilvántartott, a Guiness előírásainak megfelelő versenyszámban a jelenlegi legjobb eredményt Peter Colat érte el a közelmúltban, aki 19´21"-et töltött el egyhuzamban a víz alatt.

Kapcsolódó link: Részletes eredmények az AIDA Hungary honlapjánHozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 3. Garfield33 2010 feb 27. 15:46  
Á, pygmynél ez a szakbarbarizmus jele. ő még a kédban is kamionokkal játszik kishajók helyett.

Arról meg, hogy lassan 20 perc lesz a statikus, az jutott eszembe, hogy láttam olyan kezdő búvárt, akinek a 12-es palack kevesebb ideig tartott ki egy merülésen. Bámulatos...
 2. Bunny 2010 feb 27. 10:02  
átváltottunk a búvárverda sorozatban eggyel nagyobb méretre? :)
 1. pygmy 2010 feb 27. 08:31  
hirtelen ránéztem a címre, s azt hittem kamionokról lesz szó...
de ez sem rossz:)

Merülőhelyek

Shark Point

Thailand

2/2 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 25m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágcápa csikóhal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés