»» ««

Bugatti a mélyből

Külföld

Árverésre bocsát egy 1925-ös Bugattit a Bonhams aukciós ház, az autó hetven évet töltött egy svájci tó mélyén.

Igazi ritkaságot kínál árverésre a Bonhams. Hamarosan egy 1925-ös, Bugatti Brescia Type 22 Roadsterre lehet majd licitálni, az autó egyetlen, de annál nagyobb baja, hogy hetven évet töltött a svájci Ascona közelében található Maggiore-tó mélyén. A licitálástól közel 20 millió forint bevételre számítanak.

Nem teljesen világos, hogy került a tó mélyére az autó, egyik variáció szerint egy környékbeli építkezésen dolgozott fiatal mérnök keze lehet a dologban. Titkolta az autót, majd amikor az adóhatóság megjelent a Bugattiról érdeklődve, munkásai a tóba lökték, hogy senki ne lássa meg. Egy láncot erősítettek rá, hogy amint az ellenőrök távoztak, előhúzhassák a víz alól. Csakhogy erre soha nem került sor, az első mentési kísérlet során ugyanis a lánc elszakadt és az autó 53 méteres mélységig merült.

Másik variáció szerint három Bugattit rendelt egy svájci autókereskedő, amiből kettőt el is adott. A harmadik, az ominózus kocsi viszont a nyakán maradt. A kereskedő ez után a kocsi után nem fizette ki a vámot, így a svájci adóhatóság lefoglalta a járművet, és a Maggiore tóba dobta.
Az autó a 15 méteres mélységből csúszott le és szerencsére beágyazódott az iszapba (a tó legnagyobb mélysége egyébként több, mint 300 méter).

1967-ben, a helyi búvárklub egyik tagja fedezte fel, hosszú éveken keresztül a környék egyik legnagyobb búvárlátványossága volt. 2008-ban egy karneválon utcai erőszak áldozatává vált az azóta is működő klub egyik tagja, ezért megszületett az autó kiemeléséről és elárverezéséről szóló döntés.
A helyi búvárok 9 hónapon át készítették elő a kiemelést, ami végül 2009 júliusában meg is történt. Az árverezés bevételét jótékonysági célra, az utcai erőszak felszámolására fordítják.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 12. kovax 2010 jan 13. 15:30  
ez ippont ért :-)
 11. Vanek 2010 jan 13. 14:04  
Igazad van macsek: már nem vagy annyira sötét.
 10. Káplán 2010 jan 13. 14:00  
Toborozzák a vizi vakondokokat és kiterjesztik a vizek határait? :)

 9. Garfield33 2010 jan 13. 13:59  
Szerintem közelebb áll az igazsághoz, ha úgy fogalmazol, hogy "már nem vagy annyira sötét..."
 8. Vanek 2010 jan 13. 13:54  
A várost fogjátok elsüllyeszteni? Nem rossz ötlet. Mindig is gondolkoztam az "Atlantisz" névválasztás értelmén, de most megvilágosodtam. :)
A további 7 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Koh Bon (pastel Ridge)

Thailand

1/3 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 35m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

szafaris megközelítésfal merüléssziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokmantarája jelentős halraj nyílt vízben cápa nagy rája teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés