»» ««

Egy rövid bejegyzés és a valóság

Külföld

Az ifjú énekesnő, Katie Melua kellemetlen búvárkalandját saját maga elevenítette fel blogjában.

Az első hírt ugyanis Matt Batt, Katie munkatársa adta közre saját Twitter-csatornáján, miszerint a népszerű énekes búvárkodás közben "halálközeli élményt élt át", mert elfogyott a levegője egy édesvízi merülés során. Később azzal egészítette ki, hogy Katie azért jól van, csak megijedt.

A meglehetősen felületesen előadott történetet így Melua kisasszony saját maga is megírta egy blogbejegyzésben, hogy tiszta legyen a helyzet. A 25 esztendős, grúz származású, de már angol állampolgárságú zenészről köztudott, hogy érdeklődik az extrém sportok, így a búvárkodás iránt is. (Mellesleg egy alkalommal egy mélytengeri munkahelyen, 303 méterrel a tengerszint alatt adott koncertet, amivel csúcstartóvá vált.) Szóval a lelkes búvárrá lett Katie csakis saját magát okolja a történtekért, mivel egy decemberi napon indult el oktatójával merülni egy London közeli tóba.

Az időpontnak megvolt az oka, mert a körülmények ideálisnak tűntek egy szárazruhás tanfolyamra. Katie még el is magyarázza a búvárkodásban járatlanoknak, mi a különbség nedves- és szárazruha között, aztán kifejti, hogy a szárazruhánál mennyire fontos az, hogy a nyakmandzsetta jól szigeteljen. Nos, a vékony lány nyakára egyszerűen nem passzolt a mandzsetta, ezért egy kényelmetlen gumigyűrűvel szorították le. Aztán elindultak a vízbe, ahol a hét fokban ledermedt, majd a 15 méteres mélységben uralkodó szinte teljes sötétség és rossz látótávolság miatt stresszelt, így amikor egy gyakorlófeladat során ki kellett venni a szájából a reduktort, nem tudott normálisan koncentrálni. Vizet nyelt, majd újra, azt viszont tudta, innen már nem lőheti fel magát, így pánikba be esett. Közel 40 merülés után első alkalommal mutatta be a "nincs levegőm" jelet, az oktató ezért segített neki a reduktorral. Végül még maradt annyi levegő a tüdejében, hogy víztelenítse azt, és csak utólag elgondolkodva jött rá, milyen buta volt, hiszen a reduktor gombjával ezt könnyedén megtehette volna, és talán oktatója is csak ennyiben segített.

Katie végül hozzáfűzte, hogy reméli, ez a kis esemény senkit nem ijeszt el a búvárkodástól, ami továbbra is "egyik kedvenc dolga a világon és mindenkinek csak javasolni tudja".
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 31. áááááávadász 2009 dec 06. 12:29  
látod, én egy meg nem értett művész vagyok. ha én egyszer kinyitoma számat. és azon énekhang jön ki. akkor senki nem érti meg, hogy miért csinálom. a világnak még érnie kell, hogy befogdja ami a torkomból jön.
 30. elche 2009 dec 06. 12:21  
Na most nem értem. Ki nem ért meg a mid be nem fogadására?
 29. áááááávadász 2009 dec 06. 12:18  
maradjunk annyiban, hogy a világ még nem érett meg az én művészetem befogadására.


 28. kovax 2009 dec 05. 21:25  
azmeg mejik? :-)
 27. PDIC 2009 dec 05. 20:50  
Természetesen a segítségre szorulónak. :-)
A további 26 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Erg Abu Hashish

Egypt, Red Sea

2/4 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.5) átlagos nehézségű
max: 20m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilágnagy rája legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés