»» ««

Két turista tűnt el a viharban

Vörös-tenger

A Sínai-félsziget közelében felborult hajó többi utasát sikerült kimenteni.

A Coral Princess nevű búvárhajóval utazó spanyolok a viharos időjárás miatt kerültek bajba, ugyanis a hírek szerint négy méteres hullámzásban borult fel, majd süllyedt el a hajójuk. 14 spanyol turistát és a hét tagú egyiptomi legénységet sikerült kimenteni, de két utazót, egy férfit és egy nőt nem találtak. Ezért egy katonai járőrhajó folytatta a keresést, és mivel öt óra elteltével sem bukkantak rájuk, már nem sok remény van az életben maradásukra.

A hajó csütörtökön Sharm el-Sheikh közeléből indult a népszerű merülőhelynek számító Ras Mohammed nemzeti park és a Thistlegorm roncsa irányába (több információ is kering a pontos helyszín kapcsán, az egyik szerint a Tiran-szorosnál, máshol azt olvasni, hogy a parttól nagyjából tíz kilométerre, illetve a Ras Um Sid közelében történt az eset). A búvárcsoport néhány nappal korábban érkezett az országba egy búvárszafarira, kifejezetten a merülés kedvéért. Az egyik spanyol túlélő elmondása szerint a hajó elég rossz állapotban volt.

Ebben az évben több olyan, nagy hírverést kapó eset is volt Egyiptomban, ahol külföldi turistákat ért baj, ilyen volt például a tíz emberéletet követelő buszbaleset, vagy a halálos cápatámadás. Ennek ellenére az ország turizmusában nem volt nagy mértékű a visszaesés, noha a válság miatt az illetékesek ettől tartottak. Jövőre már szerény növekedéssel is számolnak a még mindig igen jó ár-érték arányúnak számító vörös-tengeri nyaralóhelyeken.

[ UnderwaterTimes ]
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt Egyiptom, Vörös-tenger-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 60. Garfield33 2009 nov 27. 17:41  
Esetleg ElChe írhatna rólad, egy nekro.log-ot  :-)

Látjátok, ilyen ronda korrupt világ van arábiában. Néhány hajó, amelyik még a szárazdokkban sem lenne biztonságos, szabadon futkározik a tengeren, mások meg kifogástalan állapotuk dacára sem kapják meg az engedélyüket (vagy legalábbis nem időben).

Nálunk ilyen nincs. Mármint Vörös-tenger  :-(
 59. Bunny 2009 nov 27. 14:52  
Hmmm, frankó. Mondjuk az ottani engedélyek is ... gondolom csak pénz kérdése. Azért ezt a süllyedős élményt kihagynám a szafarijaimból. Tudja fene, erről nem szeretnék első kézből beszámolót írni a dc-re.
 58. elche 2009 nov 27. 13:51  
Most azt olvasom, hogy valóban tévesek volt az első beszámolók, egyáltalán nem volt olyan nagy vihar a tengeren, amit egy szafarihajó ne tudna állni. A kapitányt már őrizetbe vették, állítólag valóban voltak problémák a hajó állapotával, de az rendelkezett az egyiptomi hatóság engedélyével. A hírek szerint az történt, hogy a hajó süllyedésekor mindenki a fedélzetre rohant, egy nőt kivéve, és a párja visszament érte, hogy kimentse, de mind a ketten eltűntek. Mivel a mélység 1000 méter körül van, ezért a hajó keresésére semmi esély.
 57. hopposztkopp 2009 nov 24. 10:09  
Mert még mindig azt képzeli az ember, hogy az eszközei fogják megmenteni.  Pedig fenét.

Úgy is elveszhetett ez a két ember, hogy ki sem jött a hajóból. Nem?
 56. Káplán 2009 nov 22. 13:07  
Szerintem alap. De átsodródás van az egyéni elveszés(?)  és a hajó elsüllyedése közbeni teendők között. :)
Mer pediglen  az két különböző dolog.
A további 55 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Manuelita Coral Garden

Costa Rica, Pacific

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) átlagos nehézségű
max: 18m, látótáv: 4-10m

szafaris megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágcápa legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés