»» ««

A Sun Dreams szafarihajó

(Hirdetés)

Vadonatúj, családias szafarihajóval bővül Egyiptomban a népszerű Deep Dreams magyar búvárbázis hajóparkja.

2009 nyár végén került vízre a gyakorlatilag minden porcikájában felújított, újjáépített, 30 méteres szafarihajó, a Sun Dreams. A hajó és a Deep Dreams hurghadai búvárbázis tulajdonosa, Benz Gaby célja egy családias, egyéni búvárok igényeit is kielégíteni képes szafarihajó építése volt, ami egyéni báját sokban köszönheti a gondos női kéz munkájának is.

Albumhoz klikk a képre.
A hajó technikai adatai:
29.8 m hosszú és 7,4 m széles.
4 fedélzet
2 x 780 LE-s MAN motor
15 csomó utazósebesség
2 x 65 KW Perkins marine generator
2 x 250 L/perc Bauer kompressor + nitrox panel
3 Tonna/nap tengervizből édesvizet készitő viztisztitó berendezés
2 x 180 L-es melegvizes bojler
16 mérföldes radar, GPS
Az összes szükséges biztonsági felszerelés, rádió, mentősziget, mentőmellény, vészhelyzeti oxigén stb.
20 vendég férőhely
6 db 2 ágyas, 3 franciaágyas és egy 2+1 gyerekágyas kabin.

A hajó négy fedélzete közül az alsóban található a legtöbb kabin, a másodikon a hajó hosszát meghazudtoló méretű hatalmas búvárfedélzet illetve a táncteremnyi ebédlő szalon. A harmadik fedélzeten hátul több fix alvó-pihenő árnyas fekvőhely található, ami ideális a merülések közötti ejtőzésre vagy a szabad ég alatt aludni vágyók számára egyaránt. Itt található még néhány felső kabin, a negyedik fedélzet pedig a napimádók számára kínálja a napsugarak zavartalan élvezetét.

Búvárfedélzet
A kétszemélyes
, saját fürdőszobával és szekrényekkel ellátott szobák mindegyike egy úgynevezett tengervizes rendszerrel légkondicionált, aminek hőmérséklete szabályozható, vagy akár teljesen lezárható. A klímarendszer 3 egységből áll, amiből kettő elég a hajó ellátására, így egy mindig tartalék. Ez a túlméretezés jellemző az egész hajóra, a generátorok folyamatosan képesek dolgozni, még a kompresszorokkal egyidőben is elérhető minden elektromos eszköz a hajón, motorok teljesítménye alapján jóval nagyobb sebességet is tudna a hajó, és így tovább.

Búvár szempontból fontos, lehetőség van nitrox töltésérére, hatalmas búvárfedélzeten mindenki felszerelésének kényelmes és tágas helye van, a padok szélesek így felszerelés előtt is kényelmesen elfér a búvár. A hajón vadonatúj alupalackok találhatóak, és külön asztal a fotós, videós felszerelések szerelésére, merülés előtti tárolására. A lámpa, akku töltéshez 220 voltos feszültséggel ellátott fakkok lettek kialakítva a búvárfedélzeten. A ki-be jutáshoz dupla uszonylétra található a teakfa-gumi burkolatú fedélzeten. A hajóhoz két új zodiac tartozik, egy 4.85 m hosszú 25 LE Yamaha, és egy 5.45 m 40 LE-s új motorokkal. A túrákhoz két magyar guide is jár, akiket természetesen a túraszervező kérésének megfelelően akár helyi guide-ra is cserélnek.

Hatalmas szalon étkező
A merülés mellett legfontosabb az ellátás egy hajón.
A víztisztítónak köszönhetően szinte egyáltalán nem használnak parti vezetékes vizet, ezzel is megelőzve a közismert egyiptomi gyomorbetegségeket. Minden szinten hideg-melegvizes édesvízautomata, a hajó szakács pedig a helyi ételek mellett magyaros fűszerezésben, magyaros ízekben is profi, reggelire bundáskenyértől a gulyáslevesen vagy igazi sültcsirkén át az európai süteményekig bármit el tud készíteni.
A vendégek kényelméről a hajón állandó magyar háziasszony gondoskodik, munkája az európai elvárásoknak megfelelő tisztaság biztosításától az étkezések előtti terítésen át a bárpult gondozásáig mindenre kiterjed, emellett a személyzettel való kapcsolattartásban is segít, ha a túrán résztvevők nyelvtudása hiányos lenne.
A fél hajónyi hatalmas szalonban mindenkit kényelmes székek várnak az étkezéshez, valamint ülőgarnitúrák az ejtőzéshez, TV nézéshez.
A vendégek számára ingyenes internet kapcsolat, LCD TV, DVD, HiFi áll rendelkezésre a merülések közötti idő eltöltésére.

A hajó engedélyekkel rendelkezik a Ras Mohammad nemzeti parktól egészen az Abu Fendera zátonyokig, beleértve a Brothers térségét is, így az útirány kizárólag a vendégek igényeitől függ. A kapitány három nyelven beszélő régi tagja a csapatnak, aki jól ismeri az egyiptomi vizeket.

A hajó a teljes bérlés mellett a független kisebb búvárcsoportok, kisebb létszámmal bérelni vágyó búvároktatók igényeire is koncentrál, az árat egyénekre is lehet kérni, a hajó töltésében a tulajdonosok segítenek. Fontos a magyar guide és háziasszony jelenléte a hajón, valamint a házias és hazai ízigények kielégítése is, ezzel is biztosítva az igazi családias körülményeket.

Elérhetőségek:

Bázis: 002-0122392989 (Magyarországról)
0122392989 (bármelyik Hurghadai szálloda recepciójáról)
Gaby: 06-70-370-66-55 , egypt: 002-0129940855

Budapesti iroda: 1067 Budapest, Eötvös utca 9. III/20.
Telefon: (06) 1 354 01 93
Fax: (06) 1 354 01 94
Nyitva tartás 8h-16h-ig

E-mail: info@deepdreams.hu , info@sundreams.hu , benzga@t-online.hu
Weblap: www.sundreams.hu
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt Egyiptom, Vörös-tenger-ról.

Merülőhelyek

Coriolanus wreck

Croatia (Hrvatska)

1/2 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.5) nehéz körülmények
max: 27m, látótáv: 0-4m , áramlás

speedboat-os megközelítésroncs merüléshomokos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés