»» ««

Szavazunk és versenyzünk

Fotózás

A híreink között kiemelten foglalkozunk a hétvégi adriai búvárfotós versennyel.

NarancsvidékTermészetesen a számunkra is új kihívást jelentő verseny hírei előtt a szokásos információkat is közzé tesszük a rendszeres havi verseny szavazásáról. Ebben a hónapban összesen 22 képet neveztek a Narancsvidék nevet kapott fordulóra. Olyan képeket vártunk, amelyeken hangsúlyosan szerepel a narancssárga szín- most pedig a szavazatokat várjuk a divecenter.hu regisztrált tagjaitól, 2009. szeptember 30. 21 óráig. Lesz szöveges értékelés is egy rutinos fotós részéről, ebben a hónapban Násfayné Kőházi Mária véleményét olvashatjátok majd a képekről. A szavazólapot itt találjátok.

A szokásos nemzetközi versenyhírek blokkjában örömmel adhatunk hírt arról, hogy Tökölyi Csaba az Unterwasser magazin augusztusi fordulójának győztese lett, és összetettben a második helyen áll.

Az egyik nemzetközi verseny, amit a fotósok figyelmébe ajánlhatunk e hónapban az Epson Red Sea - Images Of The World 2009. Az izraeli szervezők többek között portfólió, környezetvédelmi, humor kategóriában várnak felvételeket 2009. október 15-ig, részletek a honlapon.

A NAUI 2009-ben is megrendezi a Just Dive nevet kapott fotósversenyét, ahol 2009. október 31-ig jellemzően nem tipikus kategóriákban várják a képeket- továbbiak itt.

Most pedig jöjjön néhány információ a divecenter.hu első olyan fotósversenyéről, ahol a résztvevők egy hétvégén, adott helyen dolgozva mutathatják meg tudásukat. A verseny lebonyolításában nagyon komoly segítséget kaptunk a Krk szigeten működő Buborék Búvárközponttól- ezúton is köszönjük a támogatást. A verseny két napos, a szombati lesz a hajós merüléseké, míg vasárnap a glavotoki öbölben partról indulva dolgozhatnak a fotósok- természetesen ez csak terv, amit átírhat az időjárás.

A verseny szervezésének egyik fontos része volt az, hogy kitaláljuk, milyen módon, milyen kategóriákat meghirdetve bonyolítsuk le. Sokat ötleteltünk, végül a tanácsaival folyamatosan segítő Selmeczi Dánieltől kaptuk az ötletet, hogy ún. shootout versenyt hirdessünk meg. A lebonyolítás lényege, hogy nem klasszikus nagylátó-makró-roncs vagy hasonló kategóriákat írunk ki, hanem szabad kezet adunk a versenyzőinknek: mindenkitől öt felvételes portfólió beadását várjuk, természetesen lehetőség szerint minél változatosabbat. Az már taktika kérdése, ki milyen képeket választ az öt felvétel közé- mindenesetre talán ez még a kompaktosokat is jobb helyzetbe hozza, hiszen azokra a témákra tudnak koncentrálni, ami gépeik számára ideálisabb. Díjat kap a legjobb öt képes portfólió mellett a mezőny legjobb felvétele és a legjobb kompaktos kép is. Természetesen a divecenter.hu olvasóira is számítunk, hiszen az októberi szavazással ők választhatják meg a mezőnyből a közönségdíjas felvételt.

Gyorsan összeállt a csapat akik versenyzőként elutaznak Krk szigetre a hétvégére, vélhetően az elmélyült fotózás után az esti órákban egészen más jellegű vetélkedésben is helyt állnak majd a résztvevők. Szeretnénk, ha lenne egy kis műhelymunkára is mód, hiszen rutinos, többszörösen díjazott résztvevők mellett lelkes kompaktosok is lesznek a mezőnyben, akik számára nagyon jó lehetőség a közös elemzés.
A képek elbírálását rangos zsűrire bíztuk: a tagok Kiss Gábor búvárfotós, természetfotós; Máté Bence hivatásos természetfotós, fotóművész; Násfay Béla búvárfotós, természetfotós; Selmeczi Dániel természetfotós, fotóművész.

Remélhetően már olvasóink is éppen olyan izgatottan várják a hétvége képekben realizálódott végeredményét, mint ahogy mi is. Ígérjük, mindenről részletesen be fogunk számolni honlapunkon, és ha sikeresen zárul a verseny, akkor folytatódni fog ez a sorozat is jövőre.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 115. Balage 2009 okt 03. 22:00  
Hihi...  Jó kis pillanat képek.. De jó hogy kattingattatok 2 twinssel.  Sajna az FTP nekem egy gépen sem működött.
 114. Zook 2009 okt 03. 21:17  
bedobom ide is, nem mindenki jar a fotosban, de mindenkit erdekel, milyen voll a krki buli. vagy nem? :DDD

Krk-on keszult szarazfoldi kepek ERRE lathatok. Vigyazat, csupa csuna ember es rengeteg felszerelés, pfuj... :)

(masodszor mar nem is akkora poen amit irtam, es bar azzal a lendulettel, ahogy ezt irom akar meg is valtoztathattam volna, megsem teszem. hehe.)
 113. 2twins 2009 okt 03. 13:27  
http://www.flickr.com/photos/lmaraczi/sets/72157622381155585/show/
és itt is elérhető
 112. 2twins 2009 okt 03. 13:27  
jobb későn, mint soha elv alapján az én néhány képem is felkerült az ftp-re


 111. Zook 2009 sze 30. 12:50  
ezuton jegyeznem meg, h e.laszlo kepei is felkerultek ama bizonyos ftp-re, most ugy tunik mar csak inka kollega kepeire varunk, mert csattogott vala ő is bőszen. inka, ne lustalkodj, export oszt upload :)
 
ja, meg divefoto, kuldol majd fútázst? danx
A további 110 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Inland Sea

Malta

2/3 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.7) átlagos nehézségű
max: 28m, látótáv: 10-25m

parti merülésüreg vagy barlangsziklás, hasadékos élőhelyföldközi tengeri muréna jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés