»» ««

A rehabilitált hajós merülés specialitás

A búvárkodásról

Az önképzéshez nem kell sok: elég egy kis érdeklődés, némi szabadidő és egy jó szakkönyv.

Ismét érdekes kiadvánnyal bővült a házi búvárkönyvtáram: Seamanship For Divers a könyv címe, és a British Sub-Aqua Club (BSAC) a kiadója. Szóval tovább bővült a BSAC sorozatom, ezúttal ezzel a ´86-os darabbal.

Érdekes dolog, hogy mi, búvárok hajóról merülünk a leggyakrabban, ennél fogva sokat töltünk a vizen, mégis alig tudunk valamit a hajózásról. És ebbe azokat is beleértem, akik rendelkezünk hajós specialitással. Jól el lehet viccelődni a pénzbe kerülő, de nem sokat adó specialitásokról, mint a szépen uszonyozó búvár, a halacskakergető búvár vagy a szelepes maszkos búvár és persze a hajóról merülő búvár kártyával rendelkezőek is népszerű célpontjai lehetnek az élcelődéseknek. Általában a haladó tanfolyam révén szerezzük meg azt a "tudást", hogy lehetőség szerint vízbe ugrás előtt nézzük meg, nincs-e alattunk valaki más, akinek sérülést okozhatnánk. Persze pár oktató ennél kicsit alaposabb, én személy szerint egy rossz szót sem szólhatok, hiszen oktatóm korábban évekig hajózott, ezért pár dolog még szóba került. De sajnos a hajós búvárkodásra való felkészítés az esetek túlnyomó többségében még felületesnek is alig nevezhető- röpke epizód a búvár továbbképzése során.

Kell-e oktatni egyáltalán akkor, merülhet fel a kérdés. Ha egy tudásanyag senkinek nem hiányzik, akkor arra talán nincs is szükség? Meglehet. De visszatérve a gondolatmenet elejére, talán mégsem ártana, ha pár alapvető és értelmes dologgal megismerkednénk mi, akik oly sok időt töltünk a tengeren. Sőt, talán természetes igény is az, hogy az ember meg akarjon ismerkedni a hajózási térképekkel, a különféle hajózási szabályokkal, a horgonyzás fogásaival. Nem feltétlenül mindennapos használatú tudás ez, de tulajdonképpen jó lenne, amikor egy-egy csónakos merülésnél az ember képes lenne segíteni a horgony dobásában, vagy tudna segédkezni a kikötésnél. Végülis teljesen mindegy, mit említek, az nagyjából biztos, hogy a hajós specialitásnak nevezett tanfolyami anyagok többségében ez nem szerepel.

Úgy érzem, ez tipikusan olyan dolog, amit az érdeklődő könyvekben is megnézhet. A Seamanhsip For Divers nagyon jó, nagyon összeszedett könyv erről a témáról, és abszolút búvárszemszögből vizsgálja a hajózási kérdéseket. Persze az önjáróbb angol búvárok számára ez egy létfontosságú dolog, tehát kell is, hogy ez a könyv jó legyen, ami viszont nekem, egyszerű érdeklődőnek is szerencse. A postaköltséggel együtt ezer forint körüli beszerzési ár meglehetősen méltányos volt, a hajós specek árához biztosan nem mérhető. Nekem erről nem kell kártya, és nem is akarok a könyv elolvasása után felcsapni kapitánynak. De jó tudni azt, hogy igenis lehetséges beszélni a hajós búvárkodásról: csomók és kötélkezelés, térképismeret, navigációs alapok, a hajók felépítése és irányítása, időjárás, hajózási szabályok, és még sok más okosság van leírva, tömören és érthetően. Persze pár apróság megváltozott, hiszen manapság mondjuk a GPS alapú navigáció bárki számára elérhető, de a sok képpel, ábrával gazdagított kiadvány így is nagyon jó. Ráadásként nem csak tanít, hanem arra is ráébreszt, hogy más színben is láthatjuk a specialitásokat.

GR

Seamanship For Divers
British Sub-Aqua Club
1986


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 28. Garfield33 2009 aug 14. 21:34  
Gyakorlatilag ez így igaz, Edka símán tartotta az irányt É-ÉK és NY között...
Az már más kérdés, hogy a kapitány mit értett Edka (egyesek szerint Ekka) Mp3 játszója alatt, amit meg akart kaparintani...
 27. Káplán 2009 aug 14. 15:54  
Kiesik a protkom, ugy rohogok ezen. Elkepzelem, milyen nyomvonalat irt le a hajo. Persze, szabasmintanak meg jo lehetne :)
 26. Edka 2009 aug 14. 15:53  
Add dide a zásóm! :) Sztem nattyon jól ment, úgyhogy ne dudálj!
 25. Káplán 2009 aug 14. 15:48  
Asot a kezebe, nem kormanykereket. :)
 24. Edka 2009 aug 14. 15:31  
Na kérem szépen, a tényeket lássuk sorjában, azaz az igaz történetet:

1. A kapitány mindenáron meg akarta venni az MP3-mamat (mint később kiderült Korán hallgatás céljából)
2. Nagy nehezen ráálltam, hogy megválok a masinától, cserébe hajóvezetői tanfolyamot kértem
3. 2 napig tanítgatott, ami abból állt, hogy nem félórára, hanem 1 teljes napra én ültem a volánnál :) oszt a jó ember mindent rám hagyott, amitől majd betojtam, mert azon a kormányon ugyi nincsen szervo, nem kis izommeló tekergetni. Másnap csak hellyel-közzel merülések közt vezettem.
4. Erős hullámzás volt, azaz 45 fokra kellett ráállni a hullámokra, sem nem merőlegesen, sem nem párhuzamosan, ezért NEM miattam dülöngéltünk! (Aljas rágalom!) Ha mégis, az a kapitány bűne, hehe.
5. A 2 benga állat barátunk és valami macskaféle is sörösdobozokkal a kezükben ugráltak a nemes veretű kapitányi fülke ablaka előtt, melyből kifolyólag a kapitány által rám bízott célt (egy apró világítótorony) a távolban jól szem elől tévesztettem. Legnagyobb döbbenetemre egyszer csak az oldalajtón pillantottam meg, míg ezek ott ugráltak, visongva, sörözve.
6. Akkor hagytam abba a tanfolyamot, amikor a kapitány azt akarta, hogy menjek oda a zátonyhoz 2 hajó közé, amiről sznorisok ugráltak le, na itt dobtam be a törölközőt.

Azt beismerem, hogy a hajó mögött a nyomunk kicsit ökörhugyozás szerű volt, de a körülményekhez képest szerintem remekül ment!
Uff, beszéltem!
A további 23 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Tobia Hamra

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 35m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágnagy rája teknős legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés