»» ««

Legyél PADI Oktató!

(Hirdetés)
1/3. oldal

A PADI professzionális búvárszintjeinek bemutatását az oktatói szintek általános ismertetésével folytatjuk.

A PADI búvároktatási rendszer hivatásos szintjei a már bemutatott Merülésvezetői (divemaster) szintnél kezdődnek, amely minősítés megszerzésével a PADI tagjává válunk. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy Merülésvezetőként már PADI member számot kapunk, és ez a szám végig kíséri utunkat, a későbbiekben a továbbképzések során nem változik, csupán annak előtagja az elért szinteknek megfelelően.

Egy Merülésvezető mindennapi munkája során önállóan is igen változatos munkát végezhet, kezdve a nevében szereplő merülésvezetéstől, egy búvárbolt vagy resort napi tevékenységeinek végzésén keresztül a légzőcsöves búvárprogramokig. Ezek már önmagukban is sok kihívást, kalandot és élményt nyújtanak számára, hobbijának élhet miközben a megélhetését is biztosítja.

De ha az illető úgy érzi, szeretne a búvárok képzésében is részt venni, csatlakoznia kell egy Búvároktatóhoz, akinek segédkezhet az oktatáshoz kapcsolódó egyéb feladatok ellátásában. ő az, aki úgymond aládolgozik az oktatónak, odakészíti a szükséges felszerelést, intézi vagy elvégzi a logisztikai feladatokat, ha pedig a búvár tanulókkal kerül kapcsolatba, igyekszik hasznossá tenni magát, előrelátó és szerepmodell segítőként működni az oktató mellett.

Természetes folyamat, hogy az ember -főleg ha a munkája egyben a hobbija is- szeretne tovább lépni, tudását bővíteni és újabb kihívásokat keresni. A Merülésvezetők a búvárképzéssel kapcsolatos munkájuk során kizárólag segédkezhetnek. Idővel valószínűleg a legtöbb Merülésvezető eljut oda, hogy szívesen vállalna komolyabb szerepet is a leendő búvárok képzésében. Szép dolog a segédkezés, és sok élményt, kihívást nyújt, de mégsem elég mindenkinek, mégsem elégíti ki minden hivatásos pályára lépő búvár igényeit.

Sokan vannak, akik már eleve azért kezdik el a hivatásos búvárok útját, mert a búvárképzést tűzték ki célul, számukra a Merülésvezetői szint nem is cél, csupán egy lépcsőfok. A hivatásos búvárkodás keretein belül a Merülésvezető szint után a PADI is lehetőséget biztosít a tovább képzésre, arra, hogy Oktató váljon a Merülésvezetőből. Ennek első lépcsője a Segédoktatói (Assistant Instructor) minősítés, amelyet a Specialitás Oktatói (Speciality Instructor) egészít ki, és az önálló Nyílt Vizi Búvár Oktatói (Open Water Scuba Instructor röviden OWSI) szint követ.

A Segédoktató legalább akkora lépés a Merülésvezetői szinthez képest, mint amekkora a Merülésvezetői a hobbi búvárkodás szintjeihez. Amikor valaki hobbibúvár, neki elsősorban önmagára és merülőtársára kell, hogy figyeljen, ők ketten egy csapat. A Merülésvezetői szinten legfontosabb előrelépés, hogy a búvár elsajátítja, másokra is figyelmet kell fordítania illetve. A Merülésvezető irányító a búvárok között, nem csak a csapat egy tagja a sok közül.

Az írás a következõ lapon folytatódik!


Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2 3

Merülőhelyek

El Bells

Egypt, Red Sea

4/8 db alapján:érdekes(átlag: 4.3) átlagos nehézségű
max: 34m, látótáv: 10-25m , driftes

parti merülésfal merülés üreg vagy barlang scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajoklegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés