»» ««

Idén is Pagra vár a Seahorse DC

(Hirdetés)

Ebben az évben is ellátogattunk az ismert és kedvelt Stara Novalja faluban található bázisra.

Albumhoz klikk a képre.
A Seahorse DC tulajdonosa, Serfel József már hosszú évek várja a búvárokat Horvátországban, Pag szigeten. A nyáron felpezsdülő búvárélet ebben az évben is vendégek sokaságát vonzza az Adriára, és persze mint minden évben, a horvát hatóságok új előírásait is értelmezni kell minden utazónak és egyéb érintettnek.

Ám az a jó, ha a nyaralásra az ilyesmi egyáltalán nem nyomja rá a bélyegét. A Seahorse DC-nél pedig minden adott ahhoz, hogy a búvárok a merülésre tudjanak koncentrálni. Akik szeretik Stara Novalját, azok számára az jelent vonzerőt, hogy itt tényleg a búvárkodásra lehet koncentrálni. Az apartmanok közel vannak a bázishoz, pár perc kérdése az eljutás. Nagy tér áll rendelkezésre a szereléshez, korrekt módon, rendezetten lehet tárolni a felszereléseket a ládákban, van mosó, zuhany, a hajóhoz eljutni pedig csak pár lépcsőfok megtételébe kerül. Így aztán a palack és az ólom partra vitele sem számít nagy haditettnek, ott pedig már könnyű beemelni a fedélzetre.

A bázis hajója, a Seahorse nagy és nagyon gyors. A fémépítésű csónak 12 búvárral is meg tud siklani, és 5-15 perc alatt eljut a tipikus merülőhelyekre. A vízbe könnyű belépni, a kijutást pedig létra egyszerűsíti le. A kialakítás miatt a felszerelés felvételénél sem kell zsúfoltságtól tartani. Nincs mese, ez a kiváló hajó ideális a pagi merülések bonyolításakor, ráadásul a családtagoknak csak a merülések idejére kell nélkülözni a búvárokat- délelőtt és kora délután egy gyors csobbanás simán belefér az időbe. Persze ilyenkor sem kell unatkozni a parton maradóknak, mert az apartmanok előtti nagyon szép tengerparti szakaszokon remekül el lehet tölteni az időt, a sekély vízben lehet úszkálni vagy sznorizni, és a napimádók is megtalálják a számításukat.

Számos merülőhely van, amit a bázisvezető maga térképezett fel, így az eligazításokon alaposan el tudja magyarázni, melyik helyet hogy érdemes merülni. Sok mély fal van Stara Novalja körzetében, de mindenből másból is jut egy kicsi a búvároknak: vannak itt üregek, adriai szinten érdekes élővilág, sőt, még roncs is akad. A bázis előtti parti merülőhely pedig szintén vonzó, hiszen a névadó csikóhalakat szinte mindig meg lehet itt találni, de sok más apróság megfigyelésével is el lehet tölteni az 5-10 méteres mélységben az időt. Éjszakai merülésekhez is ideálisnak mondható a hely, de hajóval is lehetséges éjszakai merülőhelyre menni igény esetén. Ezen túlmenően pedig felszerelésbérlés, merülésvezetés, tanfolyamok és próbamerülési lehetőség is van, elvárható módon.

Albumhoz klikk a képre.
A Seahorse DC ebben az évben is kedvező árakkal várja a búvárokat: a hajós merülések ára a merülőhely zónájától függ, így összeállítható egy kellemes, érdekes merülésekkel tarkított, ám megfizethető hosszú hétvége Pagon. Ehhez további segítséget jelent, hogy a bázis az igényekhez szabva többféle kialakítású, minőségű szállást tud foglalni, a vendégek igényei szerint. A parttól karnyújtásnyira levő, akár tengerpartra néző szobás apartmanok jól felszerelt konyháiban lehet főzni, este pedig a terasz a közös, nagy beszélgetések színhelye, de hogy mi az, ami igazán fontos, természetesen az utazó dönti el. Elegendő felvenni a kapcsolatot a Seahorse DC-vel, és onnantól kezdve a szervezés gondját leveszik a búvárok válláról.

A vendégekre csak az Adriára jutás gondja vár. Ebben az évben már végig autópályán haladva lehet eljutni egészen Senj közelébe: a Zuta Lukva lehajtó után következik egy rövid hegyi szakasz, majd Senjtől a tengerparti úton át kell autózni nagyjából egy órát Priznáig, ahonnan komp viszi az autós utazókat Pagra. Egy szó mint száz, Stara Novaljába eljutni gyors és egyszerű. Az apartmanokban be lehet rendezkedni önellátásra, 2009-ben könnyített szabályok alapján lehet ennivalót Horvátországba vinni, de a falutól nem messze nagy bevásárlóközpont is van, míg Novaljában például számos kiváló étterem várja a nyaralókat.

A bázis által nyújtott szolgáltatásokat az teszi teljessé, hogy kedvező ajánlatokat kínálnak csoportszervezők számára is. Mint az a fentiekből kiderült, a Seahorse DC 2009 nyarán is minden búvárt és vendéget szeretettel lát, és minden felmerülő igény vagy kérés teljesítésére felkészült.

A cikk a Seahorse DC támogatásával készült.
Minden információt Horvátország-ról.

Merülőhelyek

Local, Ras Umm Sid

Egypt, Red Sea

3/5 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 34m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

napihajós megközelítésfal merüléskorallos, trópusi élővilágteknős legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés