»» ««

Az EFR tanfolyamok

(Hirdetés)
1/3. oldal

Cikkünkben bemutatunk három, az élet minden területén hasznos elsősegélynyújtó-tanfolyamot, valamit annak oktatói részét.

Az EFR (Emergency First Response) egy olyan nemzetközi, elsősegély oktatásra létrehozott szervezet, amely laikusok számára fejlesztette ki tanfolyamait. Emiatt nem csak a búvárok számára elérhetőek, sőt kimondottan nincsenek benne búvárkodásra utaló részek. Tanfolyamai követik az American Heart Association Guidelines 2000 elveit, a Basic Life Support nemzetközi munkacsoportnak és az International Liaison Committee on Resuscitation (ILCOR)-nak az előírásait.

Szív-tüdő újraélesztésTanfolyamai során elsajátítható a felnőttekkel - EFR Primary Care (CPR)és EFR Secondary Care (First Aid) - és külön a gyermekekkel és csecsemőkkel (EFR Care for Children) kapcsolatos újraélesztési és elsősegély módszerek, amelyek gyakorlatilag bárki számára hasznos, adott esetben életet mentő tudást adnak. Azt, hogy "bárki számára" szó szerint kell érteni, a tanfolyamon való részvétel nincs sem korhoz, sem előképzettséghez kötve.

Sokan hiszik, hogy az EFR egy PADI tanfolyam, ami részben igaz, mert a cég az amerikai búvároktatási szervezet leányvállalata, részben nem, mert azon belül egy különálló szervezet. Ezzel együtt természetesen szoros a kapcsolat, a PADI mentőbúvári végzettséghez szükséges elsősegély tanfolyamnál kimondottan javasolt az EFR tanfolyamainak elvégzése, a PADI búvároktatói képesítésnek pedig 2009 óta előfeltétele az EFR oktatói képesítés.

Nézzük hát, mit adnak a tanfolyamok?
Három alaptanfolyam létezik, Az Emergency First Response Primary Care (CPR), Secondary Care (First Aid) és a Care for Children. A felnőtt és gyermek EFR tanfolyam készségei hasonlóak, de a módszerek különböznek, ezért szét lett választva a két tanfolyam. Gondoljuk csak végig, például egy felnőtt esetén sokkal nagyobb erőt kell kifejtenünk a hatékony szívmasszázs érdekében, mint egy gyermeknél vagy csecsemőnél, de más módszerek vannak még a félrenyelésnél is, és így tovább.

Automata defibrillátor bemutatásaAz EFR Primary Care (CPR) avagy az Elsődleges Ellátás tanfolyam életveszélyes vészhelyzetek kezelésére tanít. A résztvevők elsajátítják a felnőtt személy ellátására vonatkozó:
Vészhelyzeti szív-tüdő újraélesztést
Mesterséges lélegeztetést maszkon keresztül
Eszméletén lévő vagy eszméletlen sérült légútjainak ellenőrzését
Komoly vérzés kezelését
Sokk kezelést
Gerinc sérülés kezelését
Automata külső defibrillator használatát (opcionális)
Vészhelyzeti oxigén használatát (opcionális)
Fuldokló felnőtt ellátását

Az EFR Secondary Care (First Aid) magyarul a Másodlagos ellátás (Elsősegély) tanfolyam olyan sérülések és betegségek ellátására koncentrál, melyek nem járnak közvetlen életveszéllyel, mint mondjuk az allergiás reakciók, zúzódások, mérgezés, csípések vagy harapások és így tovább. Megtanulunk néhány alapvető kötözési technikát, és hogy miként lássunk el egy ficamot vagy törést. Javasolt az Elsődleges és a Másodlagos ellátás tanfolyamait együtt elvégezni, mert jól kiegészítik egymást.

Az EFR Care for Children (Gyermekek ellátása) tanfolyamon a résztvevők a megtanulják az elsődleges és másodlagos ellátást, de ez esetben a gyermekek és csecsemők esetén alkalmazandó módon. Érint a tanfolyam olyan fontos témákat is, mint a gyermekekkel való foglalkozás érzelmi aspektusát, és kitér a kifejezetten gyermekeknél jellemző betegségek és balesetek kezelésére is.

Az írás a következõ lapon folytatódik!

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2 3

Merülőhelyek

Ras Mohammed, Dunraven Wreck

Egypt, Red Sea

2/3 db alapján:érdekes(átlag: 3.7) átlagos nehézségű
max: 29m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelylegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés