»» ««

Szent Iván Atlantiszban

(Hirdetés)

Egy újonnan alapított Brac szigeti búvárbázis lelkes csapata invitálja a búvárokat az Adriára.

Sokan felkapják a fejüket, arra gondolva, hogy itt valami teljes félreértés van. Hiszen Atlantisz rég elsüllyedt, még akkor, amikor Szent Iván a világon sem volt. Nincs itt semmi probléma, igenis Szent Iván Atlantiszban található; legalábbis egy Sutivan nevű kis településen Horvátország Brac szigetén.

A búvárbázis
A festői kisváros főterén, kikötőjében van az Atlantisz Dive Centar, ami az időjárásnak köszönhetően kora tavasztól késő őszig várja nem csak a búvárokat, de a családjukat is.
A búvárközpont 800 km-re található Budapestről és Splitig autópályán lehet menni. Splitben a Centar felé kell fordulni és keresni, követni a Trajekt feliratot, ami elvezet a kikötőbe. 40 perces kompozást követően Supetarba érkezik a kedves vendég, ahonnan 6 km-re megtalálja Sutivant és annak kikötőjében a bázist.

Az Atlantisz Dive Centart a fiatalos lendület és a komoly szakmai elhivatottság jellemzi. Hiszünk benne, hogy lehet merüléseket úgy szervezni és levezetni, hogy azt a maximális szakmai etikai és biztonsági előírások betartása mellett is élvezetessé lehessen tenni. A bázis tulajdonosai maguk is mind családos emberek (gyermekeink 3-10 év közöttiek), így tudjuk és átérezzük, milyen fontos, hogy a búvárkodás ne a családi nyaralások szétszaggatója legyen, hanem közös szórakozás. Ezért törekszünk arra, hogy amíg a család egyik-másik tagja merül, addig a többiek se unatkozzanak. A parti(y) segítő mindig rendelkezésre áll, hogy segítsen; útmutatást, javaslatot adjon a parton maradóknak az idő hasznos és vidám eltöltésére. A merüléseket napi kihajózással valósítjuk meg, amiben Niksa, a sokat tapasztalt tengeri medve és hajója áll rendelkezésünkre.

A merülőhelyeink rendkívül változatosak, a tanuló búvártól a technikai szintig minden érdeklődési területet ki tudunk szolgálni. Csak említés jelleggel néhány lehetőség:
  • Parti merülések védett öbölben
  • Márványtömbök
  • Barlang
  • Roncsok
  • Falak

A csapat, az alábbi összetételben várja a hozzánk látogatókat:

A búvárbázis csapata
Gerháth Imre "Ime":

A bázis lelke; évek óta Horvátországban szeretett volna élni. Ha nem is egész évben, de az év egy részében végre második hazájában van. A merülések előtt, alatt végtelenül precíz, pontos és szigorú. De ő az első akkor is, ha véget ér a munka és elkezdődik a party; imádja a kerti grillezéseket, amiken aktívan -szakácsként- is részt vesz. Kedvence a csevap és a Karlovacko, különös ismertető jegye a dupla-palack, amivel merül. PSAI Open Water Intructor-ként ő vezeti a kinti tanfolyamokat és nála is kell vizsgázni (ami azért nem lehetetlenség- de akkor biztos sikerül ha szereted a vizet és a merülést).

Gerháth Attila "Dzsudi":
A Merülésvezető, így nagy betűvel. Mikor nem az árfolyamokkal, a részvényekkel vagy a két lányával foglalkozik, akkor segíti Imét a merülések lebonyolításában. Végtelen nyugalma hamar átragad másokra is, így mellette az emberfia-lánya biztonságban érzi magát víz felett és alatt egyaránt. Ha kedveskedni szeretnél neki, akkor lepd meg egy HVG-vel, amikor megérkezel; ő mindig éhes a friss gazdasági hírekre, no meg a csülökre...

Gerháth Eszter "PiggyGirl":
PSAI Open Water Instructor, az első női oktató a PSAI Dél-kelet Európai részén. A gödöllői iskolából támogatja a kintiek munkáját. Itthon oktatja az elméletet és az uszodai gyakorlatokat azoknak, akik Atlantiszban tervezik a vizsgát letenni.
Vele fogsz találkozni, amikor eltervezed az utazásodat és ő segít abban, hogy a terv valósággá váljon. Nála nem csak akkor szerezhetsz jó pontot, ha pontosan bemutatod a gyakorlatokat és minimum 98 százalékos tesztet írsz, hanem akkor is, ha hozol neki Sutivanból házi olivaolajat...

Gerháthné Gódor Csilla:
A bázis asszonya; a kintiek anyukája, és ha kell a szigor, akkor az apukája is. Amikor kint tartózkodik és nem épp szabadidős-búvárkodik, akkor a parton biztosítja, hogy a bázisra betérők minden kérdésükre választ kapjanak. Jelenleg haladó búvárként gyűjti a tapasztalatot.

Kalászi Tamás "Cili":
A bázis NAGY embere. No, most lehet, hogy mosolyogsz, de csak addig, amíg nem találkozol Vele és az ő 202 centis magasságával. A bázis dolgos hétköznapjaiban vesz rész, feladata, mint Csilláé. Amikor lehetősége van, akkor szorgosan merül, hogy haladó státuszba kerüljön. A számítógépek nagy barátja, ő tartja karban a kinti gépállományt: ügyel arra, hogy véletlenül se iratkozzon be egyik se egy kezdő tanfolyamra, hiszen ki látott már laptop-diver-t (még karja sincs, hogy felvegye a jacket-et)?

Garasanin Anna:
Édesapja büszkesége, aki fentről figyeli, hogy lánya, ugyanúgy a tenger megszállottja lett, mint ő volt. Amikor nem merülési tudását gyarapítja, akkor bármikor képes megmondani milyen olaj kell a kocsidba és éppen mit kell megszerelni rajta. Ha tehetné a vasárnapi bundáskenyeret is 10W40-ben sütné.

Atlantisz és Szent Iván velünk együtt tárt karokkal és nagy levegővel várja a vendégeket!

Elérhetőségeink:
www.underwaterholiday.hu
Gerháth Eszter
PSAI Open Water Instructor
gerhath@gmail.com
70-335-48-35
Minden információt Horvátország-ról.

Merülőhelyek

Tiran, Woodhouse Reef

Egypt, Red Sea

1/2 db alapján:érdekes(átlag: 2.5) nehéz körülmények
max: 24m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítésfal merülésnyílt vízi fajok korallos, trópusi élővilágteknős jelentős halraj nyílt vízben

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés