»» ««

Gyöngyhalász - négy éve a búvárok oldalán

(Hirdetés)

A Gyöngyhalász Búvárbiztosítás elmúlt négy évének történéseiből, adataiból teszünk közzé egy csokorravalót.

Biztosítások megoszlása- célország
A búvárkodás egyre népszerűbbé válása magával hozta a kapcsolódó szolgáltatások folyamatos fejlődését is. Manapság már nem kérdés, hogy ha valaki külföldi utazásra indul akkor utasbiztosítást köt, ha pedig búvárkodni, akkor búvárbiztosítást. Ideális esetben ez a két biztosítási forma egy biztosítás keretében megköthető.

A 2005 óta az UNIQA Biztosító és az ASP Magyarország Kft. által életre hívott Gyöngyhalász Búvárbiztosítás számos búvárt segített meg baj esetén.
Az újszerű, online szerződéskötési lehetőséget és magyar nyelvű asszisztenciát kínáló szolgáltatás rendkívül népszerű lett, ezt bizonyítja a kötések magas száma. Az évek során 12.000 darabot meghaladó (2009 év eleji adat) szerződést kötöttek, és már több mint 40 célországba utazó búvár választotta a Gyöngyhalász Búvárbiztosítást.

Természetesen a búvárokat is elismerés illeti, mert ez a nagy siker annak is köszönhető, hogy a felelősségteljes gondolkodású búvárok maguk is fontosnak tartották az öngondoskodást egy megbízható búvárbiztosítás kötése révén.
A magyar búvárok felkészültségét és óvatosságát igazolja, hogy a biztosítások számához viszonyítva nem volt igazán nagy a káresemények száma. Amennyiben ez előfordult, a bajba került búvárok mindig számíthattak a Gyöngyhalász segítségére, ezt igazolja, hogy több mint 15 országból érkezett segítségkérés. Évi átlagban nagyjából 3-5 komolyabb, dekompressziós kezelést igénylő esetben veszik igénybe a Gyöngyhalász segítségét, de ennél kevésbé komoly, mégis sok kellemetlenséget okozó problémák esetén is számíthatnak a búvárok igényük gyors és méltányos elbírálására.

Az is sokat jelent, hogy a legnépszerűbb úticélnak számító Egyiptom a biztosító döntése alapján nem feláras, tehát az európai úticélokkal azonos díjtételek vonatkoznak rá. Mivel a Gyöngyhalász nem csak búvárbiztosítás, hanem utasbiztosítás is, számos esetben térített már a búvárok számára például poggyászkár (a káresemények mintegy tíz százaléka ilyen jellegű) illetve egyéb egészségügyi probléma esetén is.

Megoszlás- napidíjas és éves
A 2006 óta választható Gyöngyhalász Extra éves bérlet szintén gyorsan népszerűvé vált.
A konstrukció kényelmességét értékelték a sokat utazó és merülő búvárok, hiszen ezzel egy éven át biztonságban tudhatják magukat. Az online kötés egyszerűsége, a nagyon kedvező árú (jelentősen kedvezményes) társbiztosítási lehetőség is amellett szól, hogy az elővigyázatos búvárok az egész évre szóló biztosítást válasszák.

A Gyöngyhalász Extra éves bérlet egyedülálló módon biztosítást nyújt a magyarországi merülések során is, legyen az nyílt vízen vagy akár barlangban.
Ám a továbbra is rendelkezésre álló rövidebb időtávú szerződés azoknak még mindig az egyik legkedvezőbb árú lehetőség, akik csak egy-egy hosszú hétvégén hódolhatnak a búvárkodásnak. Jelenleg kialakult egy arány, ami jelzésértékű az alkalmi és többet merülő búvárok arányát illetően, azaz a kötések nagyjából 15 százaléka éves biztosítás.

A Gyöngyhalász biztosítást gondozó szakemberek minden tekintetben partnerei a búvárok közösségének, tájékoztatást adnak és figyelnek a felmerülő igényekre. Ez a kis összeállítás igazolja, hogy a búvárkodás nem csak üzlet, hanem annál több a számukra, ezért is tartják fontosnak, hogy az ismertetett adatok, statisztikák révén képet adjanak tevékenységükről, az elmúlt évek történéseiről. A mellékelt diagramok is e szellem jegyében adnak közre részletes adatokat.

Cikkünk a Gyöngyhalász Búvárbiztosítás támogatásával készült.


Merülőhelyek

Yenadwak

Indonesia

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 20m, látótáv: 10-25m

speedboat-os megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágcápa teknős legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés