»» ««

Forma1-es halak

Külföld

Egy volt Formula 1 szerelő meg van győződve róla, hogy a versenyautók és a halak felépítése között komoly hasonlóság van.

Összesen 22 év szerelői karrier után Alastair Gibsonnak meggyőződése, hogy hasonlóság van egy modern versenyautó és a halak között. Ezt szemléltetendő egy egész sorozatot szentelt a témának, több F1-alkatrészből készült halmodell is kötődik a nevéhez. Alastair 14 évet töltött el a világ leghíresebb versenyzői és versenyautói között. Négy évig vezető szerelője volt a Benetton csapatnak, és tíz évig töltötte be ezt a pozíciót a Bar Hondánál.

Az autók által inspirált két és fél méteres hal teste karbonból készült, az uszonyokhoz és más szervekhez pedig mindig egy konkrét alkatrészt használ fel. A pisztráng egy függőleges vezérsíkból készült, és az autó padlólemezének egy darabjára kerül. A felhasznált alkatrészek pedig abból a versenyautóból származnak, amellyel Jensen Button megnyerte a 2006-os Magyar Nagydíjat.

A halak között találunk egy pörölycápát is, amely ugyanennek az autónak a sebességváltó rudazatára került, és a szemei az első kerekek váltó felőli oldaláról származnak. A férfi újabb halakon dolgozik, az alkatrészek továbbra is versenyautóból való kompozit anyagok lesznek.

Alastair Gibson halai és egyéb szobrai a világ minden táján kiállításra kerültek már. A napokban a londoni Chelsea Art Fair keretében kerülnek a közönség elé, köztük a Mogyoródon győztes pisztráng is.

[ deluxe.hu ]
Minden információt -ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 6. kovax 2009 máj 07. 10:41  
és a halaknak vajon szabályos a diffúzora???
 5. aron5 2009 máj 07. 10:18  
Na hát akkor még csak merülni sem kellett volna érte... :)
 4. buborek 2009 máj 07. 09:29  
Cápát nem kerestük, mert az egyik helyi vízi rendőr mondta, hogy láttak egy marha nagy cápát a felszínen sodródni Cres és Krk között északi irányban.
 3. koszozol 2009 máj 07. 06:28  
van mar forma1 a vizen is. amikor meg kovettem meg volt magyarorszagon is verseny. pontositva a matyeron es volt szepszamu magyar indulo is, koztuk holgyek is egesz megbecsulendo eredmennyel.
 2. aron5 2009 máj 06. 22:33  
Szia Géza!

Nem írtál, hogy megtaláltátok-e a cápát!
A további 1 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Shelly Beach

Australia

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) könnyű körülmények
max: 12m, látótáv: 4-10m

parti merülésscenic, nézelődős merüléshomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhelycápa csikóhal nagy rája legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés