»» ««

Öt éves a Búvártanoda

(Hirdetés)
1/2. oldal

A jubileumi esemény kapcsán érdeklődtünk Balog Andrásnál, az ismert búváriskola vezetőjénél a múlt eredményeiről és jövőbeni terveikről.

Először is szeretnénk gratulálni a jubileumi eseményhez, mivel ünneplitek?
Idén lett öt éves az Búvártanoda, de rendhagyó módon inkább mi adunk ajándékot. Születésnapunk alkalmából egész évben folyamatos akciókkal kedveskedünk jelenlegi és jövendőbeli tanulóinknak.
Aki például most jelentkezik Open Water tanfolyamra nálunk, egy Aqualung maszkot és légzőcsövet kap ajándékba 15.000 forint értékben, de érdemes folyamatosan látogatni oldalunkat, egész évben minden hónapban kitalálunk valami kedvezményt.

Képek a búvárközpontról
Utoljára 4 éve készítettünk veled egy interjút, mi változott azóta, mi valósult meg akkori terveidből?
2004-ben alakult búvársulink, és szerencsés emberkének mondhatom magam, mert akkori álmaimból szinte mindent sikerült megvalósítanom.
Az akkori 25 négyzetméteres külvárosi kis helyiségből átköltöztünk, ma már a belvárosban a Keleti pályaudvarhoz közel, 150 négyzetméteren várjuk a búvárkodni vágyókat.
Kialakítottunk egy tényleg minden igényt kielégítő, akár 16 tanuló egyidejű oktatására alkalmas légkondicionált oktatótermet. Tudjuk, hogy tanulóink akkor tudnak legjobban tanulni, ha kellemes környezetben, jól érzik magukat, ezért igyekeztünk a körülményekkel ezt komfortosabbá tenni: kényelmes bőrfotelok, tea, kávé, ásványvíz és csoki várja az oktatásainkon résztvevőket. Apró figyelmességek ezek, de mindenki nagyra szokta értékeli.
Műszakilag is igyekszünk a legjobbat nyújtani, a ma már nélkülözhetetlen számítógép és projektor mellett olyan speciális eszközök is a tanulók rendelkezésére állnak, mint a saját ambubaba vagy a ritkaság számba menő tanulói automata defibrillátor, amelyek segítségével az elsősegélynyújtó tanfolyamaink színvonala az egész világon megállná a helyét. Természetesen minden általunk tartott tanfolyamhoz ugyanígy mindenből vannak oktatói kellékek, szárazruhás tanfolyamhoz többféle típusú szárazruha, oxigénes elsősegélynyújtó készlet az oxygen providerhez, és így tovább.
A gyakorlati búvároktatáshoz 20 új, és folyamatosan újra cserélt komplett felszerelést tartunk minden méretben, amelyet bérelni is lehet, illetve a palackjainkat is magunk töltjük, tehát minden tekintetben igyekszünk komplett szolgáltatást nyújtani.
A divecenterünkben természetesen árusítunk is búvárfelszerelést is. Az Aqualung felszerelésekkel nagyon jó a tapasztalatunk, ezért elsősorban azokat tartunk raktáron a ruhától a reduktorokig, míg búvárkomputerekből a Suunto termékeit forgalmazzuk. Ám természetesen igény szerint pár napon belül bármilyen más gyártó termékeit is beszerezzük.
Végül fontosnak tartom azt is megemlíteni, hogy nálunk a wellness utalványok elfogadása mellett akár a bankkártyás fizetés is biztosított.

Oktatóterem
Megalakulásotokkor a PADI rendszerében oktattatok, van ezen a téren változás?
Nincs, továbbra is kizárólag a PADI-t preferáljuk. Nagyon jó a kapcsolatunk a képviseletünkkel, és szerencsére mindent megtalálunk a PADI-n belül, amire a képzéshez szükségünk van, így aztán nem is tervezünk váltást. Ettől függetlenül elismerjük a többi oktatási rendszert, mi is fontosabbnak tartjuk az oktató személyét, mint azt, hogy milyen logo van a kiadott kártyákon. Nagyon jó érzés a legnagyobb búvárrendszerben oktatni, szeretjük a PADI-n belüli folyamatos fejlesztéseket, az igényes tananyagokat, és hogy valóban mindenhol megtalálhatóak a PADI divecenterek. Az elmúlt öt évben mi is sokat fejlődtünk rendszeren belül, például a tavalyi évtől a Búvártanoda 5* PADI IDC búvárközpont, ami azt jelenti, hogy hazánkban egyedülálló módon búvárközpontunkban akár PADI oktatókat is képezhetünk. A képzés után igyekszünk a hivatásos PADI búvárok munkáját továbbra is segíteni, búvárközpontunkban az összes PADI termék elég kedvező áron megvásárolható: a legnépszerűbb termékek raktáron vannak de három napon belül bármit meghozatunk.

Ha jól tudom, ahhoz, hogy PADI IDC legyetek, kell egy ún. Course Director is.
Igen, ez így van. 2008-ban meghívást kaptam a PADI-tól erre a programra, amit sikeresen elvégeztem, így megkaptam a legmagasabb oktatói fokozatot, a PADI Course Director-i kinevezést.
Életem eddigi legjobb tanfolyama volt ez, tavaly márciusban, Malajziában. Erre a tanfolyamra nem elég csak úgy jelentkezni, komoly rostán kell átjutni a jelölteknek. Nem csak a korábbi teljesítmény számít, például a kiképzett búvárok száma, hanem megvizsgálják a jövőbeli terveinket is. Fontos része még a felvételinek, hogy oktatóként mennyire képezted magad tovább, illetve hogy mit tettél a környezetvédelemért. A képzés maga közel két hetes volt, de a kezdés előtt három hónappal már megkaptuk az elméleti anyagot, így otthon már megkezdtük a felkészülést. Az előadásokat a PADI regionális irodáiból küldött legjobb oktatók tartották, akik folyamatosan vizsgáztattak is minket. A tanfolyam nagyon színvonalas volt, profi szervezéssel, érdekes előadásokkal, szünetekben finom kajákkal. Engem leginkább mégis a program hangulata fogott meg, nagyon kellemes, vidám volt az egész, hamar elröppent a két hét. Nem csak engem, az összes course directort tényleg teljesen lenyűgözték! A hallgatók összetétele teljesen nemzetközi volt, costa ricaitól és hondurasitól kezdve európaiak, japánok, ausztrálok, Thaiföldön dolgozók voltak ott. Jó érzés volt látni, hogy teljesen mindegy, a világ melyik részéről jöttünk, ugyanazt és ugyanúgy tanítjuk.

Az írás a következő lapon folytatódik!

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2

Merülőhelyek

Abu Nuhas, Chrisoula K Wreck (Marcus)

Egypt, Red Sea

4/6 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 27m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítésfal merülés roncs merüléskorallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelylegalább 1.5m-es hal

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés