»» ««

Erdőkertesi évadnyitó

Magyarország

A tótakarítással egybekötött rendezvényen egy új merülőhelyen néztünk szét, és búvárfarsangról is hírt kaptunk.

Mindig örömmel látom, ha bizonyos helyeken sikerül békésen megférni egymás mellett a búvároknak és a horgászoknak. Erdőkertesen sikerült ezt megoldani, mert a helyi horgásztó használatáról szerződést kötöttek a horgászok és az Octopus Búvár és Vízisport Egyesület. A búvárok alkalmanként korlátozott létszámban merülhetnek, és vállalták, hogy időnként tisztítják a tavat, így mind a két fél jól járt.

A tóban 3-5 méteres látótávolságra lehet számítani, de a pontos mélységet viszont egyelőre még nem derítették fel, mert van egy kút, ahol talán 15 méteresnél is mélyebb. A búvárok természetesen inkább a sekélyebb részeken néznek szét, öt méteren van például egy Csajka autó roncsa is. A vízbemenetel aránylag kényelmes, lépcsőkön lehet a víz partjára jutni, és a gyorsan mélyülő víz partjáról több helyen is óriáslépéssel lehet a vízbe jutni. A víz jó minőségéről talán elég annyit mondani, hogy az ide járó horgászok pisztrángokra mennek, de a búvárok láttak már kecsegét is. Egy vízforgató szűri a vizet, és folyamatos a cserélődés is. A tó mellett vannak padok, az öltözésre és szerelésre kulturált körülmények között van lehetőség.

Bár a horgászok kedvelik igazán a tavat, a fentiek miatt búvárok számára is érdekes lehet. Budapesttól 25-30 kilométerre van, a navigáció egyszerű (nálunk a GPS koordinátát is megtaláljátok az adatbázisban), de a merüléshez a rögzített feltételek miatt mindenképpen előzetes bejelentkezés szükséges. A kapcsolattartó a merülés ügyében: Pásztor Attila Tel.: +36/30-925-5287 Email: octopusbvse@gmail.com

Az évente 1-2 alkalommal megtartott tótakarítás egyikén vettünk most részt, ahol tucatnyi búvár szállt vízbe. A tó ma már őrzött, zárt területen van, de a régi időkből sajnos még bőven akad a mélyen szemét. A 3 fokos vízben hősiesen küzdöttek a hideggel a búvárok, és telerakott zsákokkal illetve nagyobb hulladékokkal emelkedtek a felszínre. A kiváló hangulatú rendezvény a hideg ellenére eredményes volt, és mint a szervezőtől megtudtuk, lesz még ilyen a későbbiekben is.

Más, melegebb vízben megrendezett programra is várják a búvárokat az erdőkertesi esemény szervezői. Az Octopus Búvár-és Vizisport Egyesület és az Underwater Holiday búváriskola idén először, hagyományteremtő szándékkal, 2009. február 21-én 18 órától megrendezi az Acsai Búvár-farsangot. Várnak minden vízimádót, kicsit és nagyot, fiatalt és öreget, alacsonyt és magasat, vékonyat és dundit, lányt és fiút, nőt és férfit és ezek kombinációját!

A program:

  • 18 óra érkezés, jelmez felöltése
  • 19 óra jelmez bírálat, eredményhirdetés: ajándékosztás

A költségek:

Uszodai belépő (1100Ft/fő) és természetbeli hozzájárulás a közös-büfé étel-ital választékához.

A szervezők kérik, hogy február 18-ig előzetesen jelezzék az érdeklődők részvételi szándékukat:

Pásztor Attila octopusbvse@gmail.com 30-925-52-87

Gerháth Eszter gerhath@gmail.com 70-335-48-35
Információk a fürdőről.

További képek az évadnyitóról a galériánkban.


Minden információt -ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 12. Luciferin 2009 feb 16. 13:33  
Na, ezekután, hogy kerüljek Vizidino elé??? Bár mondjuk ennek ellenére nem "keltem el". :-)))
 11. PiggyGirl 2009 feb 16. 12:44  
ja, a feleséged, mi?! és ez volt a legjobb, amit Valentin napra kaphatott? egy merülési lehetőség a hideg vízben, és takarítás mint otthon:-))))
 10. PiggyGirl 2009 feb 16. 12:41  
igen, attól, hogy feleség, még lehet hölgy:-)))
 9. PiggyGirl 2009 feb 16. 12:40  
rendes leszek csak a feleséghölggyel készült közös képet teszem fel, itt látszik, hogy minden lehetőséget megragadsz, hogy okosakat tanítsál másoknak, ha jól rémlik épp a himnős szaporodás előnyeit ecsetelted:

 8. Garfield33 2009 feb 16. 11:21  
Hmmm, attól még lehet hölgy...   :-)
A további 7 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

The Island

Egypt, Red Sea

4/6 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 19m, látótáv: 10-25m , áramlás

parti merülészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés