»» ««

Évadnyitó Erdőkertesen

Magyarország

Egy, még nem annyira közismert, Budapesthez közel eső merülőhelyre invitálják a búvárokat február közepén.

Az Octopus Búvár-és Vizisport Egyesület Bázistaván, az Erdőkertesi bányatóban 2009. február 14-én hidegvizes évadnyitó lesz tótakarítással egybekötött merüléssel, ahová búvárt és érdeklődőt egyaránt várnak. A tó nem szokott befagyni, tehát nem számít jég alá merülésnek. Aki bírja a hideget az nedves ruhában is merülhet, beöltözéshez egy melegedőhely szolgál.
A beugró a búvárok számára létszámtól függően maximum pár száz forint lesz, ami a közösen megfőzendő "lilahagymászsíroskenyírteaforraltborhoz" szükséges. Aki csak fürdőnadrágban merül az mentesül a belépő megfizetésétől!

Kedvcsinálóként néhány szó a tó mélyének látnivalóiról. A "jégveremben" 5 méter mélyen autóroncs (50 éves Csajka, előterében a decemberben felállított karácsonyfával), pisztrángok, édesvízi halak, esetleg a tó szörnye, a harcsakapitány (kb. 100 kiló).
Látótávolság a tóban 5 méter mélyen 3-4 méter, 10 méter mélyen 1-3 méter- időjárástól függően.
A tó maximális vízmélysége még felderítetlen, elmondások szerint 16-20 méter között mozog.

A tó pontos címe: Pákász Horgásztó, Erdőkertes, Tó u. 1. (Veresegyház mellett található Erdőkertes, Budapesttől bő 40 percnyire).
A pontos program: 2009. február 14-én 10 órától zsíroskenyérfőzés, 11 órától beöltözés, készülődés, déli 12-kor merülés, nagyjából fél 1-kor nagyotmondás a parton. Felszerelés és ólom korlátozott számban bérelhető, előzetes egyeztetés után.
A tóról és környékéről fotók és élő webkamerás képek a www.webhorgaszat.hu honlapon találhatók.

Érdeklődés és jelentkezés:
Pásztor Attila Tel.: +36/30-925-5287 Email: octopusbvse@gmail.com
vagy
Gerháth Eszter +36/70-335-48-35 www.underwaterholiday.hu
Minden információt -ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 70. medve 2009 jan 29. 09:26  
elvileg fütyije van, de nem egy tökös legény...
 69. Kékbálna 2009 jan 28. 22:41  
Jó csaj? :)
 68. medve 2009 jan 28. 14:50  
egyébként ez valóban veszélyes. pl. mondjuk valaki nagyon okos azt veszi le, hogy tele kell nyomni az első lépcsőt szilikonnal, hazamegy, oszt telenyomja szilóval, mert szil/szil. bocsesz, éppen a könyvvizsgálót probálom nem tetleg inzultálni...
 67. medve 2009 jan 28. 14:46  
japp, már nem is a mi IT-saink, meg mérnökeink a legjobbak a világon...
 66. elche 2009 jan 24. 13:41  
Álljunk meg egy szóra, azokat a 30-40 évvel ezelőtti búvárkalandokat elolvassuk, érdekesnek találjuk, a könyvet feltesszük a polcra és kész. Lehetne arról vitatkozni órákat, hogy 20 magyar búvár, aki időnként szigonyozik is, de vonattal utazik le, okoz-e annyi kárt, mint ezer, autóval érkező, tengerparti étteremekben fogyasztó, időnként gyengébben merülő és ezt-azt letörő búvár okoz-e, csak nem látom értelmét. Mint ahogy a Pásztor-féle könyvben leírt "lehajózunk az Adriától a Ras Mohammedig" utak viszonyulása a mai hurghadai tömegturizmushoz is elég nehezen kezelhető. Sokan kezdtek bele a búvárkodásba a régi időkben egy ősi vadászösztönnel (mellesleg szabadtüdővel, technikailag nem túl kifinomult döfődárdával vagy szigonnyal merültek), de ezek közül nagyon sokan gyorsan át is pártoltak a víz alatti világ dokumentálásához, és hogy most sokan fontosnak tartják a víz alatti világ védelmét, az köszönhető azoknak, akik úttörőként rájöttek, mit rosszat tehet az ember. Természetesen Hans Hass vagy Cousteau sokkal előbb ráléphettek volna a helyes útra a harmincas-negyvenes években, ha beiratkoznak egy PADI Project Aware kurzusra, de valamiért ezt nem tették meg.:)))))
A további 65 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Thistlegorm Wreck

Egypt, Red Sea

10/17 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.4) nehéz körülmények
max: 31m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajok mesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés