»» ««

Biztonsági figyelmeztetés Egyiptomban

Vörös-tenger

A Külügyminisztérium közleménye szerint ajánlott az óvatosság a Sínai-félszigetet felkeresőknek.

A napokban történt események után adott ki közleményt a Külügyminisztérium: "A Külügyminisztérium azt javasolja, hogy a Gázai-övezet ellen indított izraeli támadás miatt a magyar állampolgárok csak szervezett keretek közt látogassanak a Sínai-félszigetre, mert lehetséges, hogy az offenzíva nyomán Egyiptom azon a részén is romlik a biztonsági helyzet. Ugyancsak fontos, hogy a szállodákat és közvetlen környéküket ne hagyják el mindaddig, amíg Gázában harci cselekmények zajlanak. Kérjük, ezzel kapcsolatban kísérjék figyelemmel a hazai és a nemzetközi híradásokat. Tanácsoljuk továbbá, hogy Egyiptom egész területén kerüljék az esetleg kialakuló tüntetéseket, illetve azok környékét"

Az Egyiptomba utazók számára változást jelent az, hogy az utóbbi évek gyakorlatával szemben a fakultatív kairói, luxori kirándulást bonyolító turistabuszoknak a jövőben nem kell karavánban közlekednie. A szigort egy turistákat ért 1997-es támadás után vezettek be, mostantól viszont ismét szabadabban lehet mozogni. A hatalmas buszkonvojok maguk is komoly veszélyeket jelentettek (Egyiptomban meglehetősen gyakoriak a súlyos balesetek), ráadásul az egy időben érkező turisták miatt sokszor volt zsúfoltság a látványosságoknál is.
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt -ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 12. seshat 2008 dec 31. 17:50  
ja minket a saját bázisunkra nem engednek be...van egy bódé a sikátor végén ...mindennap ugyanaz a sofőr de hetete 3x biztos megkérdezik hogy hová megyünk:-D ...lehete eddig tart a memóriájuk...a reptéren is mindig megkérdezik...verdujugó, verdujugó... mondom: to the airport... s akkó elenged ...hehehehehe
 11. Káplán 2008 dec 29. 20:52  
A dicső egyiptomi hadsereg magasan képzett katonáira gondolsz ?

 10. békabúvár 2008 dec 29. 20:45  
A korszerű egyiptomi rendvédelmi gondolkodásban nincs okunk kételkedni, mindíg csodáltam a sinai ellenőrző-áteresztő pontokon nem tudom melyik szerv által viselt fekete egyenruhákat :)
 9. csergezerge 2008 dec 29. 09:41  
Viszont ha a rendvédelmi vezetői gondolkodás olyan Egyiptomban is, mint az egyszeri országban, akkor biza tuti, hogy nem lesz második robbantás ott, ahol már egyszer volt. Ahol már volt balhé, ott megerősítik az ellenőrzést. :) Márpedig miért ne lennének ott is dilettáns rendvédelmi vezetők? Nehogy már csak nekünk jusson!

Szóval seshat tied a pont.  :))
 8. Garfield33 2008 dec 29. 09:20  
Ez hasonló ahhoz az ötlethez, mint a "vigyél egy bombát magaddal a repülőre, mert annak a valószínűsége, hogy 2 bomba van a gépen, tényleg nulla..."  
A további 7 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Erg Abu Hashish

Egypt, Red Sea

2/4 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.5) átlagos nehézségű
max: 20m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilágnagy rája legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés