»» ««

Decemberi programok

Magyarország

Ez a kis összeállítás a szokásos karácsonyi előtti eseményekről szól.

Idősorrendben haladva, a december 14-i hétvégén két eseményre is sor kerül, ezután 16-án víz alatti futóverseny, 20-án pedig újabb faállítás lesz.

Az Esztergomi Spartacus SE Búvár Szakosztálya idén is megrendezi a Palatinus tavi (dorogi) bázisán, a már hagyományossá vált, víz alatti karácsonyfa állítási programját
, amelyre szeretettel meghív minden érdeklődőt, az otthoni punnyadást megelégelő búvárt és a párjuk őrületét elviselni képes családtagjaikat, illetve ismerőseiket. A rendezvény kezdete: 2008 december 14, vasárnap 10 óra. Gyülekező, fadíszítés, felkészülés a merülésre. Kb. 11 órakor vízbemenetel, faállítás a víz alatt. Előzetes bejelentkezés esetén töltött palack, esetleg felszerelés bérlése megoldott.
A tavalyihoz hasonlóan, ebben az évben is - egyedülálló módon - világító fa kerül állításra, illetve tervezve van a víz alatt zajló események egyenes videó közvetítése a parton maradók részére. A vendégeket forró teával, forralt borral, illetve fűtött helyiséggel várják a szervezők. Érdeklődés: a bázis a 30/348-55-49 telefonon érhető el, bérlésről a 20/958-68-84 számon tudnak felvilágosítást adni.

A másik karácsonyfaállításra az ország nyugati szegletében kerül sor ugyanezen a napon. A találkozó december 14-én vasárnap 10 órakor lesz majd a hegyeshalmi bányatónál, utána indulnak merülni a búvárok. Aki szeretne csatlakozni, érdeklődhet a 20/9416610 telefonszámon.

A Lagoon Búváriskola két rendezvényt is szervez, néhány nap eltéréssel december közepén. A IX. Országos víz alatti futóverseny időpontja 2008. december 16. kedd 21.00 óra, helyszíne pedig Budapest Újhegyi út 13. Sportligeti Uszoda.

A víz alatti karácsony sem marad el, a XIV. hagyományőrző víz alatti karácsonyfa állításra 2008. december 20-án szombaton kerül sor, 10 órakor a Csepeli bányatónál. Találkozó: 09:30-kor a csepeli McDonald´s parkolójában.

December 21.-én aranyvasárnap az Octopus Búvár-és Vizisport Egyesület az Erdőkertesi bányatóban fenyőfaállítás szervez, ahová búvárt és érdeklődőt egyaránt várnak.
A tó pontos címe: Pákász Horgásztó, Erdőkertes, Tó u.1. (Versegyház mellett található Erdőkertes, Budapesttől kb.
40 percnyire). A pontos program: 11 órától beöltözés, készülődés, fadíszítés, déli 12-kor merülés, kb. fél 1-kor karácsonyi forraltborozás a parton.
Érdeklődés és jelentkezés: Pásztor Attila Tel.: +36/30-925-5287 Email: octopusbvse@gmail.com

Ne felejtkezzünk el arról se, hogy december 3-án újból Tengeri Só lesz (18 órától, a BMF Bánki Donát Karának termében a Népszínház utca 8. alatt), és 20-án kerül sor egy kis évzáró találkozóra, ahol az aktuális videósversenyre (a téma a Tempó, a maximális időtartam 5 perc) készült filmeket mutatjuk be, mielőtt oldalunkra felkerülnek.
Minden információt -ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 42. vizidino 2008 dec 21. 21:59  
Voltunk az erdőkertesi faállításon, a vendéglátás igen pipec volt (még mindig hagymaszagú vagyok),  kösz a szervezőknek. A  helyszín érdekes: picike bányató-eredetű horgásztó, autóronccsal (csajka), építési törmelékkel az alján. A bázistulaj (Pásztor Attila)  elmondása szerint ~20m -es mélység is van, mi tízig jutottunk. A fenék helyenként agyagos, helyenként homokos, finom iszappal spékelve, amit a kis számú merülő ellenére rendesen sikerült felrobbantani... ahol nem, ott a látótáv  kb. 3m volt. A telepített pisztrángokkal mi nem találkoztunk (igazából a helyi faunából csak egy apró sügért láttunk), de válalkozóbb kedvű "kollégák" nagyobb pikkelyesekkel is összefutottak. Mindent egyberakva remélem hogy nem ez volt az utolsó alkalom hogy ott merülhettem, különösen, hogy hivatalosan még nem túl régen látogatják búvárok így tartogathat meglepetéseket.
AZ ÖSSZES FÓRUMOZÓ AKI MERÜLÉS HELYETT  MÁSNAPOSAN  KORNYADOZOTT, SAJNÁLHATJA!

 41. bálnabá 2008 dec 14. 20:39  
Köszönet a szervezőknek a mai DOROG programért. Az a közel 50 búvár nemtől kortól, hovatartozástól függetlenül, aki eljött, jól érezte egymást. Az idő pocsék volt ugyan, a víz 4°C mindössze, de jót merültünk. A fán világítottak a díszek. A parton rekedtek egyenes adásban kivetítőn nézték a mozit. Kemény játék, ez igazi férfimunka volt!

Thomsbúvár titkos trimix itókája szívmelengető volt igazán jólesett. Pacsizás, barátkozás, jó buli, ennyi...

Bunny! A válaszom - minden van rajta, sőt még annál is több. A fotóknál ügyeltem nehogy " ingyenreklám" legyen. Ezért nem raktam fel újralégzős anyagot. Ügyelve a másként gondolkodók lelkére. Neked meg hamarosan úgyis megmutatom, a többit megbeszéljük. Sok NAUI, CMAS, PADI, UEF és még kitudja búvár a helyszínen megnézhette közelről, sőt pár dolgot megismerhetett a cuccosból. Nem ez volt most a lényeg, hanem az acsarkodás mentes, tartalmas, békés program. Merülni bárhol lehet, bármikor, de nem mindegy kivel. Íme pár fotó. Mégegyszer tisztelet a messziről jövőknek, gratula a szervezőknek!  



 

Nagylevegőt!
 40. PiggyGirl 2008 dec 14. 21:05  
no ide is egy kép:-)))
Bunny majd összeszedegeti, ami kell neki:-)))

 39. Thomasbuvar 2008 dec 14. 21:22  
Bár nem ehhez a fórumhoz tartozik, de a lányom képeiből had tegyek ide hármat:



 38. Thomasbuvar 2008 dec 14. 21:32  
Az Esztergomi Spartacus SE Búvár Szakosztálya,  Palatinus tavi bázisán, idén is felállította víz alatti karácsonyfáját. Sajnos burult idő, néha-néha  szitáló eső fogadta a rendezvényre érkezőket. Úgy látszik, búvár barátainkat még ez sem tudta elriasztani. Több mint 50 látogatót fogadtunk és 22 búvár, rászánta magát az 5 C fokos vízben való merülésre is. Akik a parton maradtak, nem csúsztak le semmiről, mivel élő videó közvetítést láthattak a víz felszíne alatt zajló eseményekről, amit még érdekesebbé tett a  víz alól érkező szöveges kommentár. Kis idő elteltével a kezdeti 4 méter feletti látótávolság nullára csökkent, ekkor már a képi közvetítés nem sokat ért, de a kommentátorunk csak mondta, mondta és mondta... Természetesen a forró tea, forralt bor és mézes pálinka nagyban segítették az érdeklődőket, hogy a látványtól ne teljesen fagyjanak le, de a vízből kijövő búvárok is hálásan fogadták a melegítő italokat.

A rendezvény jó hangulatban zajlott, mindenki jól érezte magát (legalábbis reméljük). Búcsúzáskor többen kérték a szervezőket, hogy legyenek szívesek jeget szervezni télire... Ígérjük, azon leszünk!...

A további 37 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Safaga Soraya

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 12m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág tengeri füves élőhelyegyéb tengeri emlős teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés