»» ««

A felmelegedés Európa vizeit is érinti

Környezetvédelem

A klímaváltozás az európai vándorló halakat is veszélyezteti.

A huszonegyedik század végére nem jósolnak fényes jövőt a vándorló halak számára, olvashattuk a Le Monde-ban. Az üvegházhatás és az emberi tevékenységek, mint a duzzasztók, a folyók szennyezése és a túlhalászás káros hatásai miatt a számukra megfelelő területek mérete csökken.

Azoknak a halaknak, melyeknek sós- és édesvízre is szükségük van az élethez és a szaporodáshoz, életterük kétharmadát elvesztik.
Vannak olyan fajok is, melyek területüknek majdnem száz százalékát vesztik el, azonban olyan is előfordul, aki jól jár a vizek felmelegedésével. Összességében az, amit északon nyernek, nem pótolja azt, amit délen veszítenek. Sajnos számos esetben már ma is észlelhető a káros hatás. Ezeknek a vándorló halaknak a többsége veszélyeztetett faj, a Natura 2000 program direktívája szerint.

A halak alkalmazkodóképességével azonban nem számoltunk. Madarak, rovarok és növények esetében már tapasztalhattuk, hogy spontán mutációval ellen tudtak állni a kellemetlen behatásoknak. Egy francia-chilei kutatás szerint pedig az erdei növények 1971 és 1993 között 65 méterrel(!) költöztek magasabbra a vizsgált hegységekben, hogy a hőmérséklet emelkedését semlegesítsék

[ Kitekintő ]
Minden információt -ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Pulau Urun, North-East

Indonesia

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 27m, látótáv: 10-25m , driftes

speedboat-os megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágcápa csikóhal teknős legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés