»» ««

Beszámoló a Clean Up Day-ről

Magyarország

Szeptember 20-án ismét összefogtak a PADI búvárbázisok, hogy csatlakozzanak a Project Aware alapítvány, nemzetközi Cleanup Day programjához.

Idén a Lupa tó egy részének takarítására került sor. Az akció nem indult zökkenőmentesen! Sajnos az időjárás nem segítette a rendezvény "felhőtlen" lebonyolítását.
Reggel 10 órakor mindösszesen 7-8 fok és szakadó eső fogadta a csapatot, ezért sokan inkább a meleg szobát választották a szemétszedés helyett (...valljuk be őszintén, nem ok nélkül). A lelkesebbek fél 11 körül kezdtek a tó köré szállingózni. Nekik nem számított a meteorológia humorérzéke, ők mindenáron szerettek volna tenni valamit környezetükért.

11 órakor Balog András köszöntötte a rendezvényeken megjelenteket és Dr. Elter Tamás mondott néhány szót a Project Aware szervezetről, céljairól, eredményeiről és a szemétszedésről. A rövid eligazítás után a legmerészebb búvárok elkezdték az összeszerelést, beöltözést, így dél körül 15-20 búvár már a tóban buborékolt, dacolva a 15 fokos víz hőmérsékletével, eközben a felszíni takarítás is megkezdődött.

Nem unatkozott senki, hiszen rengeteg szemét várt minket a tó alján és környéken. Közben az időjárás is megmutatta szebbik arcát, időnként már a nap is kisütött, így a csapat hangulata is lényegesen jobb lett. Ahogy teltek a zsákok, úgy üresedett meg a gyomruk, de nem volt okuk a pánikra, mivel a bográcsban már rotyogott a finom ebéd. Fél három körül a kissé átfázott résztvevőink már jóízűen falatozták a pörköltet.

A program végén a szervezők megköszönték a részvevőknek a szemétszedést, emlékül pedig mindenki hazavihetett egy pólót ajándékba. Mindent összevetve sikeresnek mondható az idei, itthon megszervezett Cleanup Day, hiszen a rossz idő ellenére több mint 60 résztvevő összeszedett 95 zsák szemetet, ami alig fért bele 3 db konténerbe. Kicsit szomorú tény, hogy ugyan sikerült megtisztítani 300-350 méter partszakaszt, de még mindig rengeteg szemetes rész maradt a tó környékén.

A szervezők ezúton is szeretnék megköszönni a résztvevők segítségét és a szentendrei Polgármesteri hivatal támogatását.
Minden információt -ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 6. medve 2008 okt 19. 22:10  
szevasz András, semmi gond, majd jövőre!
 5. dumber 2008 okt 07. 10:38  
Kedves Medve!

Balog András vagyok, az egyik szervező.
Sajnálom, hogy nem kaptál visszaigazolást a jelentkezésedről, nincs mit szépíteni, ez szervezési hiba volt. Ettől függetlenül még szívesen láttunk volna téged is az eseményen!
Elnézésed kérem a baki miatt, legközelebb jobban figyelünk!
 4. csergezerge 2008 okt 05. 20:05  
Jó kérdés... az egyiknek hideg szeptemberben Neufeld, a másik szerint nincs látnivaló édesvízben, a harmadik  utálja a sósvizet, de a Balcsiban nem merül, mert "úgy sem látunk semmit", a többi meg vagy tanul, vagy dolgozik, vagy a család az első (rájuk nem is vagyok mérges). Aki meg pont jönne, mert ráér, és mindegy, hogy hol merül, csak már merüljön, azt rendszerint a főnöke dolgoztatja pont akkor, amikor mennénk valahova.

Szóval, elche ez a kérdés tíz pontos.

Talán azért, mert itt a Balaton északi partján elég kevés az egy négyzetkilóméterre eső búvár...
 3. elche 2008 okt 05. 17:14  
Nem is tudom, miért nevezed ezt "szakosztálynak", ha éppen csak rajtad kívül senkinek nincs kedve merülni?:))))
 2. csergezerge 2008 okt 05. 17:12  
Szegény medve...
Mi meg bejelentkeztünk, kaptunk visszaigazolást is, de aztán - szokás szerint a szakosztály tagjai közül - rajtam kívül mindenki lemondta, én meg egyedül nem indultam neki.
A további 1 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Umm Gamar

Egypt, Red Sea

6/13 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.4) átlagos nehézségű
max: 36m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítésfal merülés roncs merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelylegalább 1.5m-es hal teknős delfin

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés