»» ««

Cleanup Day 2008

Magyarország

Szeptember 20-án a Project AWARE Alapítvány ismét tótakarításra hívja a környezetük iránt felelősséget érző búvár és nembúvárokat.

Az 1989-től működő Project AWARE Alapítvány a PADI búvároktatási rendszer nonprofit szervezete, mely céljául tűzte a víz alatti környezet megóvását képzéssel, támogatással és akciók, kampányok szervezésével. Az USA-ban működő központi irodával és a helyi központokkal Ausztráliában, Japánban, Svájcban, valamint az Egyesült Királyságban a Project AWARE Alapítvány célja válaszolni azokra a kihívásokra, amelyek a vízi világ törékeny egyensúlyát veszélyeztetik. Az alapítvány már 175 országban van jelen, a búvárok és a vízi világ barátainak közvetlen támogatásával.

A Project AWARE és önkéntesei a következő akciókban, kampányokban vesznek részt:

Víz alatti takarítás, tavak és tengerek tisztítása
Korallzátonyok megóvása, adatgyűjtés és felmérések készítése a zátonyok állapotáról
Cápák védelme, képzés, megfigyelések és jelentések készítése
Környezetvédelmi tréningek búvárok, és képzési programok gyermek részére
Környezetgazdálkodási szabályzatok fejlesztése, és tenger-védelmi erőfeszítések

Az alapítvány programjai közül talán a legtöbb embert vonzó akció a Cleanup Day, amikor egy azonos napon a búvárok világszerte összegyűlnek, hogy rendbe hozzák a lakóhelyük közelében lévő vízpartokat. A tavalyi év alkalmával az egész világon 358 617 fő, 55 296 km. hosszú partszakaszt takarított ki, és 3.500.000 kiló (!)szemetet szedett össze a program keretében. Itthon is aktívak a magyar PADI búvárok! Évek óta egyre nagyobb számban csatlakoznak a vízi takarítási programhoz, hogy megszabadítsák a felhalmozódott szeméttől az erre a célra kiválasztott tavat, és annak közvetlen környezetét. Az eddigi legnagyobb hazai megmozdulás 2006-ban volt, mikor több mint 130 fő szedte össze az Omszki- tóban és környékén lévő nagy mennyiségű szemetet. Ebben az évben sem tétlenkedünk, idén szeptember 20-án kerül megrendezésre a Cleanup Day, ezúttal a Lupa tavaknál! Szeretnénk legalább 200 résztvevővel, sikeresen zárni a napot, és a rengeteg szeméttől megszabadítani a tavakat !

Programterv:

10:00 Gyülekező, regisztráció
10:30 Köszöntő
11:00 Szemétszedés
15:00 Uzsonna, pihi
16:00 Fényképezkedés, záróbeszéd

A takarításban résztvevőket egy szerény uzsonnán látjuk vendégül és apróbb meglepetésekkel is készülünk. Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy rendezvényünkre nem csak búvárokat várunk, hiszen van bőven tennivaló a parton is, és természetesen más rendszerben végzett búvárokra is számítunk!

Amennyiben szeretnél részt venni programunkon, a részletekért kérlek látogasd meg oldalunkat, és regisztrálj: www.totakaritas.hu -n.

Várunk,
PADI oktatók
Minden információt -ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Aruk Giftun

Egypt, Red Sea

1/2 db alapján:érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 11m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés