»» ««

Országos vízparti szemétszedési akció

Magyarország

Ezúttal nem búvárok által szervezett eseménysorozatról számolunk be.

A következő egy hétben az ország 12 környezetvédelmi és vízügyi igazgatósága segítségével 32 különböző helyszínen tisztítják meg a folyópartokat iskolás csoportok és vízügyi szakemberek a Vízügyi és Környezetvédelmi Központi Igazgatóság és a Magyar Turizmus Zrt. által meghirdetett "Takarítsuk együtt vízpartjainkat" elnevezésű szemétszedési akciót keretében. Az akciósorozat május végén kezdődött, június 5-én pedig a két utolsó helyszínnel zárul.

"Nagy öröm számomra, hogy ennyien összefogtak vízpartjaink tisztaságáért, és főleg azt tartom fontosnak, hogy a fiatalok is szívükön viselik a környezetük ügyét" - hangsúlyozta Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter az akció kapcsán.

A tervek szerint az akció alatt 150 km-nyi folyószakasz partját tisztítják meg közel másfél ezer ember részvételével. A szemétszedésre ma többek között a Duna és a Tisza partját, a tatai Öreg-tó, valamint a Séd, Gaja és a Holt-Szamos partját takarítják az önkéntesek egyebek mellett Dunaharasztiban, Kalocsán, Dusnokon, Bácsalmáson, Kunszentmiklósban, Tassnál, Akasztónál, Soltszentimrénél, Fülöpszállásnál, a tatai Öreg-tónál, a Rába szabadstrandján, Érppataknál, Tuzséron, Tunyogmatolcson, Székesfehérvárnál, Veszprémben, Mezőtúron, Kiskörén, Karcagon, Tiszagyulaházán, Balmazújvárosban, Berettyóújfalunál és Pocsajnál kerül sor. A részletes menetrend itt található.

Bár honlapunk szerkesztősége sajnos nem értesült előzetesen a programról, mégis fontosnak gondoljuk, hogy beszámoljunk az összefogásról. Remélhetően lesz még folytatása a tisztításnak, és talán lesz olyan alkalom is, ahol a víz alatt dolgozókra is számítanak.

[ A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium híre nyomán ]
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt -ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 10. Thomasbuvar 2008 jún 05. 18:40  
Vízmélységtől függően 15-22 C fok. Értelemszerűen ez pillanatnyilag értendő. :)
 9. kss.ptr 2008 jún 05. 18:20  
Felyenként tíz zsák .Hát jó magas a léc.No de a viccet félretéve szombaton jelentkezek. a harmincas számon,mert még nemtom a pontos hétvégi menetrendet.Még 1-hány fokos a víz?
 8. Thomasbuvar 2008 jún 05. 18:08  
Röviden: Csak el kell jönni! :)
Ingyenes bázishasználat, ingyen levegő és a csapatot ebédre is vendégül látjuk. Persze legalább tíz zsák szemetet ki kell hozni a vízből a takarítás során. :)
 7. Bunny 2008 jún 05. 18:07  
A részvétel :)
 6. kss.ptr 2008 jún 05. 18:02  
Részvételi feltétel????
A további 5 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Sha´ab Quais (Mhal Hal)

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 25m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokmantarája nagy rája teknős legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés