»» ««

Retrómerülés a Sea Hunt tiszteletére

Külföld

A kultikus amerikai tévésorozat rajongói a felvételek egykori helyszínén merültek, korhű felszereléssel.

Pont ötven évvel ezelőtt mutatták be a Sea Hunt első epizódját, és a főszereplő Mike Nelson (illetve az őt alakító Lloyd Bridges) kalandjai sok ember érdeklődését keltették fel a kedvtelési búvárkodás iránt. Egy búvárcsapat, így tisztelegve a nagy előd előtt, visszatért a Silver River springshez, ahol annak idején a sorozat legtöbb víz alatti jelenetét forgatták. Ám ezt a merülőhelyet már negyven éve lezárták a búvárok előtt, így ez a merülés pusztán egyedi alkalom volt.

Összesen húsz búvár merült alá a 40 láb (13 méter) mély vízbe, természetesen olyan felszerelésekkel, amelyek akár a Sea Huntban is feltűnhettek volna. Némelyek pedig kisebb jeleneteket is előadtak, a fejük felett elhaladó üvegfenekű hajók vendégeinek szórakoztatására. Egy páros például még szigonypuskás lövöldözést is imitált, de természetesen, csakúgy, mint a filmben, senki testi épsége nem forgott veszélyben.

A merülők közé persze csak válogatott búvárok kerülhettek, mindannyian kellően tapasztaltak voltak, és jellemzően a régi búvárfelszerelések iránt érdeklődők fórumairól ismerték egymást. Az egyik büszke búvár, Bruce Setterholm "egyszer az életben" lehetőségnek nevezte a merülést. Korát nem árulta el, annyit mondott csak, hogy már túl van a hetvenedik életévén. A búvárok csak palackot, uszonyt, maszkot és reduktort használtak, az egyik hölgy résztvevő pedig a régi filmekben gyakran feltűnő úszósapkát húzott fel, és egy régies fazonú fürdőruhát viselt búvárruhája alatt.

A torontói Alec Pierce valószínűleg az egyik legnagyobb gyújtője a Sea Hunt-emléktárgyaknak. Ezúttal ezer darabos gyűjteményéből hatszázat hozott magával kiállítani, amik között felszerelések, képregények, eredeti forgatókönyvek is voltak. Amikor felidézte a Sea Huntot, azt mondta: "Nem kérdéses, hogy a Sea Hunt hatására kerültem a búvárkodás bűvkörébe. Nagyon sok embert ösztönzött arra, hogy merülni kezdjen."

[ Ocala.com ]
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt -ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 2. Bunny 2008 jún 11. 15:00  
ők szerintem mindenre nyitottak, mi is. Van is néhány saját tulajdonú retró cuccunk nekünk is, nyilván másnak is. Ha van rá ingerencia, simán megvalósítható.
 1. békabúvár 2008 jún 11. 14:45  
Ilyen retrómerülést lehetne Dorogon ? (podvodnyik agyin, dva, tri, mladoszty agyin ) partedli hangos rezerv zárt gömbcellás neoprén ruha stb. Ha nem volna elzavarás az osztályrészem, eltűnődnék a megvalósításon:)

Merülőhelyek

Patrol boat PBR-512

Montenegro

2/3 db alapján:érdekes(átlag: 3.7) könnyű körülmények
max: 24m, látótáv: 10-25m

speedboat-os megközelítésroncs merüléshomokos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés