»» ««

Könyvismertető: Roncsok a világ legkedveltebb merülőhelyein

A búvárkodásról

Az Alexandra Kiadó már korábban is adott ki olyan könyveket, amik számos búvár szívét megdobogtatták (Bálnák és delfinek, Cápák, Víz alatti csodák), ezúttal pedig a roncsbúvárkodás kedvelőit lepték meg egy rendkívül igényes, gyönyörű képekkel illusztrált kötettel.

A Roncsok a világ legkedveltebb merülőhelyein című könyv szerkesztője, Egidio Trainito öt kontinens 46 merülőhelyén található roncsokról szóló ismertetőt gyűjtött össze ebbe kötetbe. Minden roncs leírása mellett kis adatlapban foglalták össze az alapvető információkat, többek között az elsüllyedés évét, a hajót hosszát, a roncs mélységét is megtalálhatjuk benne a szöveges leírás és a képek mellett. Számunkra azért is lehet érdekes, mert számos olyan, egyáltalán nem elérhetetlen távolságban található roncsról ír, amiket a vállalkozó kedvű búvárok merülhetnek. Példaként említhetem a Korzikán 23-27 méter mélységben található B-17E roncsot, a Szardína partja mentén elsüllyedt KT-12-t, a Camarat-foknál nyugvó Rubis tengeralattjárót. A Vörös-tenger népszerű roncsai közül pedig remek képekkel, merülőhelyleírással illusztrálva találhatunk számos érdekes és fontos információt többek között a Thistlegormról, a Ghiannis D-ről, a Blue Beltről vagy az Umbriáról.

Aki pedig távoli, egzotikus úticélok felkereséséről álmodozik, nyilván szívesen olvassa a Truk-lagúna roncsainak történetét, miközben számos nagyszerű képen csodálhatja meg például a legendás Fujikawa Maru vagy Shinkoku Maru maradványait. Szerepel a kötetben a Rabaul-öböl közelében nyugvó két japán repülőgéproncsok, a Salamon-szigetek közelében nyugvó roncsok, illetve a leghíresebb ausztráliai roncs, az SS Yongala leírása is. A hideg vizéről jól ismert, de számos roncsa miatt sok búvárt vonzó Scapa Flow néhány merülőhelyének leírása sem maradhatott ki a kötetből.

A 240 oldalas könyv az utóbbi évek egyik legszebb búvártémájú kiadványa. A számtalan nagyszerű fotót nézve kicsit úgy érezhetik a búvárok, mint ha ők maguk is ott lennének a merülőhelyen, és szinte mindegyikünk vágyik is arra, hogy a valóságban is merülhessünk ezeknél a roncsoknál. Addig azonban, amíg el nem jutunk a világ valamennyi sarkába, hogy ezt megtehessük, nagyon sok szép órát szerezhet ez a könyv a téma iránt érdeklődőknek.

A könyvről további információk a www.alexandra.hu oldalon találhatóak.
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Baron Gautsch wreck

Croatia (Hrvatska)

3/5 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.6) átlagos nehézségű
max: 39m, látótáv: 10-25m , áramlás

speedboat-os megközelítésroncs merüléshomokos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben delfin

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés