»» ««

A búvárok az új PADI/National Geographic tanfolyammal ismerkednek

A búvárkodásról

A 36 éves Mark Newman az első brit búvár, aki elvégezte az új PADI/National Geographic tanfolyamot, ami jobb lebegési, megfigyelési és navigációs képességek elsajátíttatását tűzte ki célul.

Az új képzési formát a napokban indították útjára az Egyesült Királyságban, és jelenleg mindössze nagyjából 20 olyan búvárközpont van, ahol ilyen tanfolyamot tarthatnak. A búvárok a jobb lebegőképesség elérése érdekében végeznek gyakorlatokat, aminek köszönhetően biztosabban, a korallokban kárt nem okozva tudnak lebegni bármilyen testhelyzetben. A tengeri élővilág tisztelete merülőhely feltérképezési és dokumentálási ismeretekkel párosul, ami hatékony eszköz lehet a kalandozások során.

- A National Geographic tanfolyam abban különbözik a többi PADI tanfolyamtól, hogy nem csak azt tanítja meg, hogyan kell valamit csinálni, hanem ráébreszt arra, miért kell úgy csinálni. Rájöttem arra, miért is merülök. - Mondta el Newman a Divernetnek. - A tanfolyam során tanult képességek nagyon fontosak a körültekintő, felelős búvárkodás szempontjából. A tengeri élővilág megóvásáról szóló oktatás számomra nagyon izgalmas és értékes volt.

Newman november 28-án fejezte be tanfolyamát a kenti Dive Machine bázisnál. Lelkesedésére jellemző, hogy az alig tíz fokos vízben félszáraz ruhában hajtotta végre a merüléseket.

- Ez a tanfolyam nagyszerű egyvelege a jobb lebegőképesség fejlesztését, a tengeri élővilág megóvásának fontosságát, az élőlények azonosításának javítását és azon olyan gyakorlatias dolgok, mint a tájékozódási képesség javítását gyakoroltató feladatoknak. - Mondta el Robert Varns a Dive Machine részéről. - Ez egy kifinomult tanfolyam, és az ezen részt vevő búvárok tényleg jobban fogják élvezni a merülést. Kizárólag 5 csillagos PADI búvárközpontoktól felfelé van lehetőség ilyen tanfolyamot tartani, és azon túl, hogy a PADI előírásainak megfelelünk, még a National Geographic tanfolyamra vonatkozó előírásokat is teljesíteni kell.

A tanfolyam azokat a búvárokat célozza, akik számára a búvárkodás több múló szeszélynél. Lehetőség van az Open Water tanfolyam részeként elvégezni, vagy specialitásként a már végzettséggel rendelkező PADI búvárok számára.

[ Divernet ]

Kapcsolódó link: PADI/National Geographic honlap


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Tobia Arbaa

Egypt, Red Sea

5/6 db alapján:érdekes(átlag: 4.2) könnyű körülmények
max: 15m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés