»» ««

Megjelent az új Submarine

(Hirdetés)

A szokásokhoz híven ezúttal is a főszerkesztő lapindító cikkét közöljük.

Kedves SUBMARINE Olvasó!

Soha ilyen meleg nem köszöntött még ránk mint az idei nyáron, tombol a kánikula, sorra dőlnek meg a melegrekordok, ilyenkor valójában csak a vízparton lehet elviselni a rettentő hőséget. Legjobban akkor járunk, ha alá is merülünk, és a vízalatti hűsölés mellett élvezzük a gyönyörű tengeri világot. Ezekre a perzselő napokra - no meg a hűvösebbekre is - kínálunk üdítő perceket.
Folytatódnak Násfay Béla dugongföldi viszontagságai, ezúttal Longimanus "vadászatának" történetét tárja elénk. Azért nem kell aggódnunk, "Béla bácsi" már korából adódóan is nemes fegyverrel, fényképezőgéppel lendült támadásba.

Hátborzongató kalandot tűzött maga elé Dr. Elter Tamás, aki csapatával Dél-Afrikában tigriscápák nyomát kutatta. Valódi adrenalinbomba egy ilyen merülés, erre tényleg csak a legbátrabbak vállalkozzanak! A cikkből azt is megtudhatjuk, hogy mire használható egy kiszuperált mosógép dobja.
Pascal Barnabét a mélység "részegíti meg", nem tud elszakadni bizsergető vonzásából, kedvenc merülőhelyén tett 180 méteres próbamerülésének kulisszatitkairól mesél.
De nem kell ilyen mélyre merülnünk, aki már érezte a Nagy Kékség bámulatos csodáját, összekacsintott a tenger lakóival, az egy életre nem szabadulhat ettől a világtól. Erről a "szerelemről" és kalandos búvárpályafutásáról vall interjúalanyom, Dr. Szentkláray Bence, aki az egyik legnagyobb búvárszervezet Course Directori címét is elnyerte.
Németh Szabolcs sorozatában ezúttal molett, de szerfelett kedves tengeri szépségekről ír. Sajnos ezeket a sziréneket is rengeteg veszély fenyegeti, így akár a kihalás szélére is sodródhatnak, ha nem vigyázunk rájuk.
Molnár Attila indonéziai kalandozásainak újabb állomása Biak-szigete, ahol a sokszínű élővilággal, roncsokkal, delfinekkel és ámbráscetekkel való találkozás bilincselte le szerzőnket.
Fontos missziót lát el Cécile Gaspard egy kis polinéziai szigeten, klinikát hozott létre a teknősök megmentésére. A polinéz mitológiában ezeket az állatokat az óceán isteneinek árnyékaként tisztelik, így nem csoda ha a doktor könnyen talált segítő kezekre. Schütz Gabi kalauzol minket a klinikán.

Czakó Ádám Mexikóba invitálja a kedves olvasót, feltárva előttünk a barlangi merülési lehetőségeket. Számos cenote és rejtélyes barlang vár még felfedezésre, így erre a vidékre feltétlen visszatérünk.
Palinuro az olasz csizma alsó csücskében pihen, és mindezidáig nem volt ismert a magyar búvárok körében izgalmas vízalatti barlangjairól. Szedlák Péter tájékoztat bennünket az itt szerzett tapasztalatairól.
Idén ismét egy kitűnő hangulatú búvárfotós versenyen vagyunk túl, számos remek felvétellel gazdagodva. Az idei megmérettetés is felszínre hozott egy új bajnokot Tökölyi Csaba személyében, akiről még bizonyára hallunk a későbbiekben.

Élményekben gazdag, kellemes merülést kívánok!

Herold István
főszerkesztő
Minden információt -ról.

Merülőhelyek

Sha´ab Claudia

Egypt, Red Sea

4/7 db alapján:érdekes(átlag: 4.1) könnyű körülmények
max: 20m, látótáv: 10-25m

szafaris megközelítészátony merülés üreg vagy barlang scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelycápa legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés