»» ««

Adria ajánló: Kék Öböl DC.

(Hirdetés)

Idei adriai magyar bázis látogatásunk következő állomása a Pag szigetén található Kéköböl Búvárközpont.

A Pag sziget északi részén lévő Stara Novalja apró falvába települt magyar bázis immáron negyedik éve várja az idelátogató búvárokat változatlan kiszolgálással.

A bázisszállás a már megszokott módon várja az vendégeket. A szobák 2-4 személyesek, amelyekből háromnak tengeri kilátása és erkélye is van. A szobákhoz 2 darab zuhanyzós fürdőszoba tartozik, és egy felszerelt konyha, emiatt ezt a szállás lehetőséget elsősorban klubok, baráti társaságok számára szokták az üzemeltetők is ajánlani.
A bázisszállás itt is a búvárbázissal azonos telken található, úgyhogy az itt megpihenő vendégek élvezhetik ennek előnyeit (nem kell furikázni az apartmanhoz, csak egy ugrás, ha valami a szobában maradt, stb), és jellemzően itt az szállás teraszán pezseg a közösségi élet is.
Természetesen a közeli apartmanokban azokat is el tudják elszállásolni, aki ennél is nagyobb kényelemre, vagy magánéletre vágynak.

A bázis maradt ami eddig. A gyors, 12 személyes motorcsónak segítségével 6-8 perc alatt a merülőhelyen vagyunk, így nem kell a hajóra költöznünk étellel- itallal, minden maradhat a parton. Csak beugrunk a felszereléssel beöltözve a hajóba, merülés után pedig azonnal robogunk vissza a bázisra. Így tervezhető a napunk, és a parton maradt kísérők is max 1-1.5 órára kell, hogy nélkülözzék a búvárt.
A felszerelés tárolására számozott ládákat kapunk, amiket jól szellőző, zárt tárolóhelyre tolhatunk be, a neoprén ruháknak akasztók a szárazruháknak magasan rögzített csavarok állnak rendelkezésre.

A merülések Pag északi részén történnek, ahol szép falak, üregek, zátonyok várnak a búvárra, de a Dolin sziget melletti hajóroncsot, sőt akár ősi amfórákat is meglátogathatunk felár nélkül. A bázison lehetőségünk van nitrox keverék használatára is, és UEF oktatáson is részt vehetünk.

Idei újdonság, a bázis vendégei számára amint a szigeten kiépül a nagysebességű internet (állítólag már húzzák a kábeleket), ingyenes wifi elérés lesz, hogy mikor az kizárólag a horvátokon múlik.
További újdonság, hogy a hajó erősebb motort kapott, így a tavalyihoz képest mégjobban lerövidült a merülőhelyek elérése, ami főként a távolabbi helyeknél jelentős.

A bázisra vezető út nagy része autópálya, a közeli Novaljában minden nap nyitva tartó nagy bolt, és rengeteg szórakoztató intézmény, étterem található. Összefoglalva a bázisszállást elsősorban csoportoknak ajánljuk, de apartmanban akár családosoknak is ideális lehet, a merülőhelyek pedig igazán szépek.

A bázisról bővebb információt a http://www.kekobol.hu weboldalon találhatunk.
Minden információt -ról.

Merülőhelyek

P29 Patrol Boat Wreck

Malta

5/5 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 34m, látótáv: 10-25m

parti merülésroncs merüléshomokos élőhely mesterséges élőhelyföldközi tengeri muréna jelentős halraj nyílt vízben nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés