»» ««

Adria ajánló: Blue Bay DC.

(Hirdetés)

Idén is meglátogattunk néhány adriai magyar bázis, hogy első kézből tájékoztassunk benneteket. Elsőként a Pag szigeti Blue Bay DC. kerül terítékre.

Ahogy itthon is, az Adrián is érdeklődés hiányában idén elmaradt a tél, ezért aztán a víz nyári hónapokra emlékeztetően meleg volt, a felszínen 19-20, de lent is 17 fok körül. A Pag sziget északi részén lévő Stara Novalja apró falvába települt magyar bázis már teljes gőzzel üzemelt, amikor május végén meglátogattam.

A bázis fennállásának immár harmadik évébe lépett, és ismerve a tulajdonosokat biztos voltam benne, hogy idén is kitaláltak valami újdonságot - és nem is csalódtam.

A bázis apartmanok továbbra is igazán jó színvonalat képviselnek. Aki még nem járt itt, annak tőmondatokban: minden 2 + 1 személyes szoba saját kis fürdőszobával rendelkezik, a két szintnek saját, jól felszerelt konyhája van, úgyhogy a bázisszállás amellett, hogy a közelségével kényelmessé teszi a búvár életét (nincs gond, ha a szobában marad valami, hisz helyben van) még igazán kényelmes ellátást is nyújt. Én magam egyáltalán nem vágytam külön apartmanba.

A bázis alapvetően ugyanolyan jó maradt, amilyen eddig volt. A búvárokat igényesen kialakított árnyas terület várja, saját névre szóló rekeszben tarthatjuk a felszerelésünket, az oszlopok mellett mindig tucatjával állnak a feltöltött palackok, amelyek csak arra várnak, hogy rászereljük a mellényt és lesétáljunk vele a hajóhoz, és lehetőségünk van a nitrox keverék használatára is. A szárazruhások számára a fagerendákba erős csavarok kerültek jó magasra, úgyhogy bátran ki lehet lógatni a hosszú ruháinkat, nem fog leérni. A neoprén ruhák "rajongóit" továbbra is akasztós ruhatárolók várják, és még ólmainkat sem kell merülés után messzire cipelni, a mólónál névre szóló helyek lettek kialakítva.

A merülésekhez idén is egy gyors, fémtestű, illetve egy kisebb, de még gyorsabb merevfenekű gumihajó áll készenlétben, a legtöbb merülőhely így 8 percen belül elérhető. A merülések ezen a bázison nagyon "földhöz kötöttek", ugyanis nem kell a hajóra költözni egész napra a búvárkodás miatt. Minden a szárazföldi bázison van, a merülés előtt csak bepakolja az ember a merüléshez használt cuccot a hajóba, pár perc robogás, merülés, majd pár perc vissza. Meg se szárad az ember keze és már a parton találja magát, mehet édesvíz alá zuhanyozni, vagy akár a családdal is tölthetünk jópár órát a következő merülésig. Így az esetleg kísérőkkel érkező búvárok is maximum másfél órára ugranak el merülni, amivel előre kalkulálhatunk, mert a merülések kezdete előző nap tudható.

A merülések Pag északi nyúlványánál történnek, szép falak, üregek, zátonyok várnak a búvárra, de hajóroncsot vagy akár ősi amfórákat is meglátogathatunk.

Idei újdonságként felújították a bázis felszereléskészletét. Eddig is bérelhettünk a bázison akár komplett búvárfelszerelést is, beleértve a Suunto Gekko komputereket, idén a reduktorok kínálatát vadonatúj Apeks-ekkel bővítették.

Szintén újdonság, hogy az Aquanauta Búvár Centrummal való szoros együttműködés eredményeként a bázison több, teljesen új 2007-es búvárfelszerelés is található tesztelésre. Pénzbe nem kerül, csak kérni kell: jacket, uszony, maszk és többféle tipusú neoprénruha próbálható ki, aki pedig komputer vásárlás előtt áll a kölcsönzős Gekkók mellett akár a Suunto legújabb Vyper 2-esét is elviheti egy "körre".
Ezt az érdeklődő búvárokon kívül az fogja igazán értékelni, aki még csak tervezi a vásárlást. Nem kell a merülőtársaknál kuncsorogni, hogy kipróbáljon egy-egy típust, hanem csak elkér egy ruhát, mellényt vagy bármit amit szimpatikusnak talál, és élesben kipróbálhatja.

Összességében a Bluebay bázist csak ajánlani tudjuk. Szép merülőhelyek, precíz, és színvonalas kiszolgálást kapunk mind a búvárkodás, mind a szállások tekintetében. A bázisra vezető út nagy része autópálya, a közelben minden nap nyitva tartó nagy bolt, és rengeteg szórakoztató intézmény, étterem található.

A bázisról bővebb információt a http://www.bluebaydiving.com weboldalon találhatunk.
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt -ról.

Merülőhelyek

Zabargad wreck

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 30m, látótáv: 25m felett

szafaris megközelítésroncs merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés