»» ««

Bárki lehet hableány

Felszerelések

Először viccnek tűnt az, hogy a sellőkhez válhat hasonlatossá egy új búvárruhával akárki, ám kiderült, tényleg van ilyen lehetőség.

A kalifornai Otter Bay Suits méretre készülő ruhái láttán azért erősnek látszik a kétely, hogy ez nem a mindennapok népszerű felszerelési tárgya lesz. Bár a gyártó honlapján is kiemelik azt a lehetőséget, hogy víz alatti fotómodellek számára előnyös az egyedi ruha, állítják, bárki számára kellemes meglepetést okozhat.

Az alaphelyzetben 3 mm-es neoprénből készülő ruha ára 550 USD, és teljesen a leendő tulajdonos méretére igazítják. A különlegesség nyilván a sellő uszonyának megoldásában rejlett, hiszen csak úgy néz ki jól a hableány-búvár, ha a "fejétől a farkáig" egységes színű. Nos, a gyártó a méretre szabásnál nem csak a búvár testméreteit veszi alapul, hanem az uszonyt is, amit így használat során a ruha alatt kell viselni. De nem csak monofin jöhet szóba, a gyártó speciálisan összekötött uszonyokat ajánl.

Természetesen a honlap lelkesen ecseteli az előnyös tulajdonságokat, a használat egyszerűségét, aminek bizonyítékául megemlítik, hogy a ruha használói jellemzően mellény nélkül merülnek. Azért nem valószínű, hogy a következő túráinkon egyre több hableány tűnik fel a búvárhajók fedélzetén és a víz alatt, de az Otter Bay honlapjára feltett videókat elnézve nagyon úgy fest, az ötlet tényleg működik- bizonyos kompromisszumokkal.

Kapcsolódó honlap: Otter Bay Custom Mermaid Suits
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 1. jee_c 2007 máj 09. 18:04  
Hacsak nem habfiú. :D Modelleknek jó lehet, másra nem hiszem. :)

Egyébként a freediver ruha (a normális) is méretre készül, de ennek inkább praktikus okai vannak - hogy ne mehessen alá a víz, de egyben ne is szorítson túlságosan, engedve a szabad légzést.

Merülőhelyek

Sha´ab El Erg / Dolphin House

Egypt, Red Sea

13/30 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.7) átlagos nehézségű
max: 18m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítészátony merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágteknős delfin legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés